Karfiol

Reformzöldség, melyet egyre többféleképpen használnak fel, főként a vegán és vegetáriánus konyhában. Húsos, bimbóját-virágát fogyasztjuk. Többféle színben és formában kapható, de a legnépszerűbb fehér színűeket takarni kell a naptól, hogy ne égjen meg. Ez a takarólevelekkel oldható meg.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve
Karfiol

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio karfiol vetőmag fajták.

Az ágyást, amelyben termeszteni akarjuk már ősszel lássuk el szerves trágyával, esetleg alginittel. Kiültetni csak a megerősödött és egészséges karfiol palántát szabad, leginkább a cserépben nevelt, erős levélrózsákat A júniusi betakarításhoz a palántákat április elején átültetjük a szabadföldi ágyásba. A január végi, február közepéig tartó vetést melegágyban neveljük. A szabadföldi ágyásban a hidegtől fóliatakarással védjük. A védőtakaró alatti hőmérséklet ne haladja meg a 22oc-ot. A karfiol rózsaképződés megindulásakor távolítsuk el a takarásra használt eszközöket. A júliusi és augusztusi betakarításhoz április-májusban ültessük ki a palántát, amelyet viszont a márciusi magvetésről neveltünk.Az őszi fajták számára a legkésőbbi palántázási időpont a július vége. A május eleji magvetésről nevelt palántákat ültessük ki szabadföldi ágyásba. A korai felszedéshez való palántát 40×40 cm-es tőtávolságra , míg a nyári és őszi felszedésűt 50x 50 cm-re palántázzuk ki. Nem szabad, hogy a karfiol megálljon a fejlődésben, vagyis víz-, tápanyaghiányban nem szenvedhet. Hogy a rózsája fehér maradjon, óvni kell az erősen tűző nyári naptól. Kössük össze leveleit, vagy törjünk meg néhányat, és hajtsuk a rózsára.

A talaj takarása, mulcsozása itt is fontos, mint a káposztánál, ezáltal a talaj egyenletes nedvességét megőrizzük. Lila és zöld fajtájú karfiol rózsája nem igényel takarást. A karfiol rózsákat akkor szedjük le, mikor még kemények, és a virágrügyek nem nyíltak ki. Vegyes kultúrában ültessük zellerrel, paradicsommal és salátával együtt így a betegségek és kártevők kevésbé támadják meg. Ne vessük közvetlenül káposztafélék után, hogy meggátoljuk a kártevők és betegségek túlzott elszaporodását. A karfiol rózsákból kiváló kímélő ételeket lehet készíteni, különösképp emésztőszervi betegségben szenvedőknek. Hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Éppen ezért a cukorbetegségben szenvedők is szívesen fogyasztják.

Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.

    Neckarperle karfiol bio vetőmag
    • Bio
    • karfiol
    Gyorsan növő karfiol egész évben.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Tabiro karfiol bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • karfiol
    Késői karfiol, őszi termesztésre.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Out of stock
    Di Sicilia violetto karfiol bio vetőmag
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Bio
    • karfiol
    Dekoratív, élénk lila színű karfiol.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Out of stock
    Goodman karfiol bio vetőmag
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Biodinamikus
    • karfiol
    Rövid tenyészidejű karfiol,  korai termesztésre.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Out of stock
    Odysseus karfiol bio vetőmag
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Bio
    • karfiol
    Több időszakban termeszthető karfiol.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Karfiol

    Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio karfiol vetőmag fajták.

    Az ágyást, amelyben termeszteni akarjuk már ősszel lássuk el szerves trágyával, esetleg alginittel. Kiültetni csak a megerősödött és egészséges karfiol palántát szabad, leginkább a cserépben nevelt, erős levélrózsákat A júniusi betakarításhoz a palántákat április elején átültetjük a szabadföldi ágyásba. A január végi, február közepéig tartó vetést melegágyban neveljük. A szabadföldi ágyásban a hidegtől fóliatakarással védjük. A védőtakaró alatti hőmérséklet ne haladja meg a 22oc-ot. A karfiol rózsaképződés megindulásakor távolítsuk el a takarásra használt eszközöket. A júliusi és augusztusi betakarításhoz április-májusban ültessük ki a palántát, amelyet viszont a márciusi magvetésről neveltünk.Az őszi fajták számára a legkésőbbi palántázási időpont a július vége. A május eleji magvetésről nevelt palántákat ültessük ki szabadföldi ágyásba. A korai felszedéshez való palántát 40×40 cm-es tőtávolságra , míg a nyári és őszi felszedésűt 50x 50 cm-re palántázzuk ki. Nem szabad, hogy a karfiol megálljon a fejlődésben, vagyis víz-, tápanyaghiányban nem szenvedhet. Hogy a rózsája fehér maradjon, óvni kell az erősen tűző nyári naptól. Kössük össze leveleit, vagy törjünk meg néhányat, és hajtsuk a rózsára.

    A talaj takarása, mulcsozása itt is fontos, mint a káposztánál, ezáltal a talaj egyenletes nedvességét megőrizzük. Lila és zöld fajtájú karfiol rózsája nem igényel takarást. A karfiol rózsákat akkor szedjük le, mikor még kemények, és a virágrügyek nem nyíltak ki. Vegyes kultúrában ültessük zellerrel, paradicsommal és salátával együtt így a betegségek és kártevők kevésbé támadják meg. Ne vessük közvetlenül káposztafélék után, hogy meggátoljuk a kártevők és betegségek túlzott elszaporodását. A karfiol rózsákból kiváló kímélő ételeket lehet készíteni, különösképp emésztőszervi betegségben szenvedőknek. Hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Éppen ezért a cukorbetegségben szenvedők is szívesen fogyasztják.

    Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.

    Karfiol

    Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio karfiol vetőmag fajták.

    Az ágyást, amelyben termeszteni akarjuk már ősszel lássuk el szerves trágyával, esetleg alginittel. Kiültetni csak a megerősödött és egészséges karfiol palántát szabad, leginkább a cserépben nevelt, erős levélrózsákat A júniusi betakarításhoz a palántákat április elején átültetjük a szabadföldi ágyásba. A január végi, február közepéig tartó vetést melegágyban neveljük. A szabadföldi ágyásban a hidegtől fóliatakarással védjük. A védőtakaró alatti hőmérséklet ne haladja meg a 22oc-ot. A karfiol rózsaképződés megindulásakor távolítsuk el a takarásra használt eszközöket. A júliusi és augusztusi betakarításhoz április-májusban ültessük ki a palántát, amelyet viszont a márciusi magvetésről neveltünk.Az őszi fajták számára a legkésőbbi palántázási időpont a július vége. A május eleji magvetésről nevelt palántákat ültessük ki szabadföldi ágyásba. A korai felszedéshez való palántát 40×40 cm-es tőtávolságra , míg a nyári és őszi felszedésűt 50x 50 cm-re palántázzuk ki. Nem szabad, hogy a karfiol megálljon a fejlődésben, vagyis víz-, tápanyaghiányban nem szenvedhet. Hogy a rózsája fehér maradjon, óvni kell az erősen tűző nyári naptól. Kössük össze leveleit, vagy törjünk meg néhányat, és hajtsuk a rózsára.

    A talaj takarása, mulcsozása itt is fontos, mint a káposztánál, ezáltal a talaj egyenletes nedvességét megőrizzük. Lila és zöld fajtájú karfiol rózsája nem igényel takarást. A karfiol rózsákat akkor szedjük le, mikor még kemények, és a virágrügyek nem nyíltak ki. Vegyes kultúrában ültessük zellerrel, paradicsommal és salátával együtt így a betegségek és kártevők kevésbé támadják meg. Ne vessük közvetlenül káposztafélék után, hogy meggátoljuk a kártevők és betegségek túlzott elszaporodását. A karfiol rózsákból kiváló kímélő ételeket lehet készíteni, különösképp emésztőszervi betegségben szenvedőknek. Hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Éppen ezért a cukorbetegségben szenvedők is szívesen fogyasztják.

    Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.