Padlizsán

A padlizsán, vagy tojásgyümölcs az utóbbi évtizedekben lett igazán népszerű. Biokertekben mindenképpen ott a helye. Termesztése hasonlít rokonára, a paradicsomra. Palántanevelésnél fontos különbség, hogy igényesebb a talaj hőmérsékletére, gombabetegségekre kevésbé érzékeny, kártevői között pedig első helyen a burgonyabogár áll. Fajtavariációi főként alakra (gömbölyűtől, tojásdadon keresztül az egészen hosszúig) és színre (sötétlilától a fehérig) különböznek egymástól.

Mind a(z) 8 találat megjelenítve
Padlizsán

Kárpát-medencében kipróbált padlizsán (tojásgyümölcs, törökparadicsom) bio vetőmag fajták.

Egynyári, elágazó fásuló szárú, 40-100 cm magas növény.  Őse Indiából származik, ahol a mai napig megtalálható vad alakja. Délkelet-Ázsiából terjedt el, ahol már több ezer éve termesztik.  Magyarországra török közvetítéssel jutott el, erre utal a törökparadicsom elnevezése is.  A termés nagyon változatos színű lehet fajtánként: fehér, sárga, lila, fekete.

A padlizsán formája lehet tojásdad, vagy hosszúkás. Környezeti igénye majdnem megegyezik a paprikáéval. A lila fajtákat akkor érdemes szedni, amikor a termés fényes sötétlila és elérte a teljes nagyságát. Ha a héja fénytelen barnás, akkor már kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig folyamatosan szedhetjük a terméseit.

A padlizsánt előszeretettel használják húsok helyettesítésére, különböző szószok, pörköltek sűrítésére, krémek készítésére. Az erdélyi konyha jellegzetes majonézes étele a vinetta krém, amit (pirítós)kenyérre kenhetünk, és friss paradicsomkarikákkal turbózhatjuk fel. A zakuszkának is fontos alapanyaga a bab mellett.

Reméljük, hogy Ön is megtalálja a kedvencét a padlizsán bio vetőmag fajtáink közül.

    Cesky Rany padlizsán bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Könnycsepp alakú, sötétlila, bőtermő ellenálló padlizsán fajta.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 490 Ft
    Galano padlizsán bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Lila-fehér csíkos, bőtermő, új padlizsánfajta.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 490 Ft
    Kono padlizsán bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Gömbölyű minipadlizsán, mely sötétlila színű.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Tsakoniki padlizsán bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Csíkos, dekoratív, körte formájú padlizsán.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Violetta Lunga 3 padlizsán bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Bőtermő hosszúkás padlizsán.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 490 Ft
    Out of stock
    Luiza padlizsán bio vetőmag
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Ellenálló, kis növésű padlizsán.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 490 Ft
    Out of stock
    Nala padlizsán bio vetőmag
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Erdélyi típus a ReinSaat fajtafenntartásában.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 490 Ft
    Out of stock
    Nero padlizsán bio vetőmag
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Biodinamikus
    • padlizsán
    Nagyon bőtermő, klasszikus padlizsán.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 490 Ft
    Padlizsán

    Kárpát-medencében kipróbált padlizsán (tojásgyümölcs, törökparadicsom) bio vetőmag fajták.

    Egynyári, elágazó fásuló szárú, 40-100 cm magas növény.  Őse Indiából származik, ahol a mai napig megtalálható vad alakja. Délkelet-Ázsiából terjedt el, ahol már több ezer éve termesztik.  Magyarországra török közvetítéssel jutott el, erre utal a törökparadicsom elnevezése is.  A termés nagyon változatos színű lehet fajtánként: fehér, sárga, lila, fekete.

    A padlizsán formája lehet tojásdad, vagy hosszúkás. Környezeti igénye majdnem megegyezik a paprikáéval. A lila fajtákat akkor érdemes szedni, amikor a termés fényes sötétlila és elérte a teljes nagyságát. Ha a héja fénytelen barnás, akkor már kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig folyamatosan szedhetjük a terméseit.

    A padlizsánt előszeretettel használják húsok helyettesítésére, különböző szószok, pörköltek sűrítésére, krémek készítésére. Az erdélyi konyha jellegzetes majonézes étele a vinetta krém, amit (pirítós)kenyérre kenhetünk, és friss paradicsomkarikákkal turbózhatjuk fel. A zakuszkának is fontos alapanyaga a bab mellett.

    Reméljük, hogy Ön is megtalálja a kedvencét a padlizsán bio vetőmag fajtáink közül.

    Padlizsán

    Kárpát-medencében kipróbált padlizsán (tojásgyümölcs, törökparadicsom) bio vetőmag fajták.

    Egynyári, elágazó fásuló szárú, 40-100 cm magas növény.  Őse Indiából származik, ahol a mai napig megtalálható vad alakja. Délkelet-Ázsiából terjedt el, ahol már több ezer éve termesztik.  Magyarországra török közvetítéssel jutott el, erre utal a törökparadicsom elnevezése is.  A termés nagyon változatos színű lehet fajtánként: fehér, sárga, lila, fekete.

    A padlizsán formája lehet tojásdad, vagy hosszúkás. Környezeti igénye majdnem megegyezik a paprikáéval. A lila fajtákat akkor érdemes szedni, amikor a termés fényes sötétlila és elérte a teljes nagyságát. Ha a héja fénytelen barnás, akkor már kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig folyamatosan szedhetjük a terméseit.

    A padlizsánt előszeretettel használják húsok helyettesítésére, különböző szószok, pörköltek sűrítésére, krémek készítésére. Az erdélyi konyha jellegzetes majonézes étele a vinetta krém, amit (pirítós)kenyérre kenhetünk, és friss paradicsomkarikákkal turbózhatjuk fel. A zakuszkának is fontos alapanyaga a bab mellett.

    Reméljük, hogy Ön is megtalálja a kedvencét a padlizsán bio vetőmag fajtáink közül.