Padlizsán

A padlizsán, vagy tojásgyümölcs az utóbbi évtizedekben lett igazán népszerű. Biokertekben mindenképpen ott a helye. Termesztése hasonlít rokonára, a paradicsomra. Palántanevelésnél fontos különbség, hogy igényesebb a talaj hőmérsékletére, gombabetegségekre kevésbé érzékeny, kártevői között pedig első helyen a burgonyabogár áll. Fajtavariációi főként alakra (gömbölyűtől, tojásdadon keresztül az egészen hosszúig) és színre (sötétlilától a fehérig) különböznek egymástól.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve
Padlizsán

Kárpát-medencében kipróbált padlizsán (tojásgyümölcs, törökparadicsom) bio vetőmag fajták.

Egynyári, elágazó fásuló szárú, 40-100 cm magas növény.  Őse Indiából származik, ahol a mai napig megtalálható vad alakja. Délkelet-Ázsiából terjedt el, ahol már több ezer éve termesztik.  Magyarországra török közvetítéssel jutott el, erre utal a törökparadicsom elnevezése is.  A termés nagyon változatos színű lehet fajtánként: fehér, sárga, lila, fekete.

A padlizsán formája lehet tojásdad, vagy hosszúkás. Környezeti igénye majdnem megegyezik a paprikáéval. A lila fajtákat akkor érdemes szedni, amikor a termés fényes sötétlila és elérte a teljes nagyságát. Ha a héja fénytelen barnás, akkor már kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig folyamatosan szedhetjük a terméseit.

A padlizsánt előszeretettel használják húsok helyettesítésére, különböző szószok, pörköltek sűrítésére, krémek készítésére. Az erdélyi konyha jellegzetes majonézes étele a vinetta krém, amit (pirítós)kenyérre kenhetünk, és friss paradicsomkarikákkal turbózhatjuk fel. A zakuszkának is fontos alapanyaga a bab mellett.

Reméljük, hogy Ön is megtalálja a kedvencét a padlizsán bio vetőmag fajtáink közül.

Cesky Rany padlizsán bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • padlizsán
Könnycsepp alakú, sötétlila, bőtermő ellenálló padlizsán fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Kono padlizsán bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • padlizsán
Gömbölyű minipadlizsán, mely sötétlila színű.
  • buborékos borítékban küldjük
1 490 Ft
Luiza padlizsán bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • padlizsán
Ellenálló, kis növésű padlizsán.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Nala padlizsán bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • padlizsán
Erdélyi típus a ReinSaat fajtafenntartásában.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Nero padlizsán bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • padlizsán
Nagyon bőtermő, klasszikus padlizsán.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Akció!
Tsakoniki padlizsán bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • padlizsán
Csíkos, dekoratív, körte formájú padlizsán.
  • buborékos borítékban küldjük
1 110 Ft
Violetta Lunga 3 padlizsán bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • padlizsán
Bőtermő hosszúkás padlizsán.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Padlizsán

Kárpát-medencében kipróbált padlizsán (tojásgyümölcs, törökparadicsom) bio vetőmag fajták.

Egynyári, elágazó fásuló szárú, 40-100 cm magas növény.  Őse Indiából származik, ahol a mai napig megtalálható vad alakja. Délkelet-Ázsiából terjedt el, ahol már több ezer éve termesztik.  Magyarországra török közvetítéssel jutott el, erre utal a törökparadicsom elnevezése is.  A termés nagyon változatos színű lehet fajtánként: fehér, sárga, lila, fekete.

A padlizsán formája lehet tojásdad, vagy hosszúkás. Környezeti igénye majdnem megegyezik a paprikáéval. A lila fajtákat akkor érdemes szedni, amikor a termés fényes sötétlila és elérte a teljes nagyságát. Ha a héja fénytelen barnás, akkor már kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig folyamatosan szedhetjük a terméseit.

A padlizsánt előszeretettel használják húsok helyettesítésére, különböző szószok, pörköltek sűrítésére, krémek készítésére. Az erdélyi konyha jellegzetes majonézes étele a vinetta krém, amit (pirítós)kenyérre kenhetünk, és friss paradicsomkarikákkal turbózhatjuk fel. A zakuszkának is fontos alapanyaga a bab mellett.

Reméljük, hogy Ön is megtalálja a kedvencét a padlizsán bio vetőmag fajtáink közül.

Padlizsán

Kárpát-medencében kipróbált padlizsán (tojásgyümölcs, törökparadicsom) bio vetőmag fajták.

Egynyári, elágazó fásuló szárú, 40-100 cm magas növény.  Őse Indiából származik, ahol a mai napig megtalálható vad alakja. Délkelet-Ázsiából terjedt el, ahol már több ezer éve termesztik.  Magyarországra török közvetítéssel jutott el, erre utal a törökparadicsom elnevezése is.  A termés nagyon változatos színű lehet fajtánként: fehér, sárga, lila, fekete.

A padlizsán formája lehet tojásdad, vagy hosszúkás. Környezeti igénye majdnem megegyezik a paprikáéval. A lila fajtákat akkor érdemes szedni, amikor a termés fényes sötétlila és elérte a teljes nagyságát. Ha a héja fénytelen barnás, akkor már kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig folyamatosan szedhetjük a terméseit.

A padlizsánt előszeretettel használják húsok helyettesítésére, különböző szószok, pörköltek sűrítésére, krémek készítésére. Az erdélyi konyha jellegzetes majonézes étele a vinetta krém, amit (pirítós)kenyérre kenhetünk, és friss paradicsomkarikákkal turbózhatjuk fel. A zakuszkának is fontos alapanyaga a bab mellett.

Reméljük, hogy Ön is megtalálja a kedvencét a padlizsán bio vetőmag fajtáink közül.