Paprika

A Közép-Amerikából származó növény a világ minden táját meghódította, és kialakultak tájfajtái. Majd a modern nemesítésű fajták változatok tízezreit hozta létre. Világszinten legnépszerűbbek a Califroniai típusok, biós körökben pedig a Kápiák. Közép- és Kelet-Európában ismertek a "fehér paprikák", amelyekhez a magyar TV, lecsó és almapaprikák tartoznak. Az őrlemények előállítására használt fűszerpaprikákat ugyancsak a Keleti országokban, valamint Közép-Amerikában termesztik nagy mennyiségben, de ezek már a chili kategóriához közeliek.

1–12 termék, összesen 52 db
Paprika 

A paprika bio vetőmag őshazája közép és dél-Amerika. Európába az új kontinens felfedezése után került. Eleinte dísznövényként termesztették, sokáig mérgezőnek tartották. Amikor a bors kereskedelme akadályoztatva lett, akkor kezdték a paprikát a bors pótlására használni. Magyarországon az 18. században kezdett a fűszerpaprika a paraszti kultúrában is elterjedni, szinte teljesen kiszorította a borsot. A trópusi országokban a kisméretű csípős paprikákat kedvelik, amíg a mérsékelt égövű országokban inkább a nagy, húsos termésű paprikákat fogyasztják, nyersen salátaként.

Érdekes, hogy a gyökérzete az egész növényhez képest kicsinek mondható. Csak a talaj felső rétegét szövi át, ritkán hatol mélyre. Egyes paprika fajták szára nagyon hamar fásodik, míg más fajtáké végig lágy marad. Hazánkban a paprikát általában palántaként ültetjük ki a szabadföldbe, (hiszen így 1-2 hónapot nyerünk). Ez alól azért van kivétel, ugyanis a nagyüzemi fűszerpaprikát gyakran a szabadföldbe magról vetik.

    Afrodita paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Narancs színűre érő, finom californiai paprika biogazdaságokba.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Ajvarski kápia paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    ReinSaat nemesítésű kápia, ajvár készítésre.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Albaregia paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Óriási magyar TV paprika.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Anka paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Rendkívül bőtermő TV paprika.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Antalya’dan paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Édes, török tájfajta friss fogyasztásra és őrölt paprikának.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Barkan paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Hatalmas piros Kaliforniai paprika biotermesztésre.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Cornetto paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Kitűnő ízű, roppanós állagú kápia paprika.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 690 Ft
    Corno giallo paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Ragyogó sárga színű kápia paprika.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Corno rosso paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Az egyik legfinomabb kápia paprika.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Croccanti Rossi csemege fűszerpaprika bio vetőmag
    • Bio
    • paprika
    Édesnemes, ellenálló fűszerpaprika biotermesztésre.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Cubo Orange paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Különleges, narancsszínű kaliforniai paprika.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Dulce Italiano paprika bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paprika
    Csodálatos, hullámos édes kápia.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    1 2 3 4 5
    Paprika 

    A paprika bio vetőmag őshazája közép és dél-Amerika. Európába az új kontinens felfedezése után került. Eleinte dísznövényként termesztették, sokáig mérgezőnek tartották. Amikor a bors kereskedelme akadályoztatva lett, akkor kezdték a paprikát a bors pótlására használni. Magyarországon az 18. században kezdett a fűszerpaprika a paraszti kultúrában is elterjedni, szinte teljesen kiszorította a borsot. A trópusi országokban a kisméretű csípős paprikákat kedvelik, amíg a mérsékelt égövű országokban inkább a nagy, húsos termésű paprikákat fogyasztják, nyersen salátaként.

    Érdekes, hogy a gyökérzete az egész növényhez képest kicsinek mondható. Csak a talaj felső rétegét szövi át, ritkán hatol mélyre. Egyes paprika fajták szára nagyon hamar fásodik, míg más fajtáké végig lágy marad. Hazánkban a paprikát általában palántaként ültetjük ki a szabadföldbe, (hiszen így 1-2 hónapot nyerünk). Ez alól azért van kivétel, ugyanis a nagyüzemi fűszerpaprikát gyakran a szabadföldbe magról vetik.

    Paprika 

    A paprika bio vetőmag őshazája közép és dél-Amerika. Európába az új kontinens felfedezése után került. Eleinte dísznövényként termesztették, sokáig mérgezőnek tartották. Amikor a bors kereskedelme akadályoztatva lett, akkor kezdték a paprikát a bors pótlására használni. Magyarországon az 18. században kezdett a fűszerpaprika a paraszti kultúrában is elterjedni, szinte teljesen kiszorította a borsot. A trópusi országokban a kisméretű csípős paprikákat kedvelik, amíg a mérsékelt égövű országokban inkább a nagy, húsos termésű paprikákat fogyasztják, nyersen salátaként.

    Érdekes, hogy a gyökérzete az egész növényhez képest kicsinek mondható. Csak a talaj felső rétegét szövi át, ritkán hatol mélyre. Egyes paprika fajták szára nagyon hamar fásodik, míg más fajtáké végig lágy marad. Hazánkban a paprikát általában palántaként ültetjük ki a szabadföldbe, (hiszen így 1-2 hónapot nyerünk). Ez alól azért van kivétel, ugyanis a nagyüzemi fűszerpaprikát gyakran a szabadföldbe magról vetik.