Paprika

A Közép-Amerikából származó növény a világ minden táját meghódította, és kialakultak tájfajtái. Majd a modern nemesítésű fajták változatok tízezreit hozta létre. Világszinten legnépszerűbbek a Califroniai típusok, biós körökben pedig a Kápiák. Közép- és Kelet-Európában ismertek a "fehér paprikák", amelyekhez a magyar TV, lecsó és almapaprikák tartoznak. Az őrlemények előállítására használt fűszerpaprikákat ugyancsak a Keleti országokban, valamint Közép-Amerikában termesztik nagy mennyiségben, de ezek már a chili kategóriához közeliek.

1–12 termék, összesen 33 db
Paprika 

A paprika bio vetőmag őshazája közép és dél-Amerika. Európába az új kontinens felfedezése után került. Eleinte dísznövényként termesztették, sokáig mérgezőnek tartották. Amikor a bors kereskedelme akadályoztatva lett, akkor kezdték a paprikát a bors pótlására használni. Magyarországon az 18. században kezdett a fűszerpaprika a paraszti kultúrában is elterjedni, szinte teljesen kiszorította a borsot. A trópusi országokban a kisméretű csípős paprikákat kedvelik, amíg a mérsékelt égövű országokban inkább a nagy, húsos termésű paprikákat fogyasztják, nyersen salátaként.

Érdekes, hogy a gyökérzete az egész növényhez képest kicsinek mondható. Csak a talaj felső rétegét szövi át, ritkán hatol mélyre. Egyes paprika fajták szára nagyon hamar fásodik, míg más fajtáké végig lágy marad. Hazánkban a paprikát általában palántaként ültetjük ki a szabadföldbe, (hiszen így 1-2 hónapot nyerünk). Ez alól azért van kivétel, ugyanis a nagyüzemi fűszerpaprikát gyakran a szabadföldbe magról vetik.

Afrodita paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Narancs színűre érő, finom californiai paprika biogazdaságokba.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Ajvarski kápia paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
ReinSaat nemesítésű kápia, ajvár készítésre.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Albaregia paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Óriási magyar TV paprika.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Anka paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Rendkívül bőtermő TV paprika.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Barkan paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Hatalmas piros Kaliforniai paprika biotermesztésre.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Croccanti Rossi csemege fűszerpaprika bio vetőmag
  • Bio
  • paprika
Édesnemes, ellenálló fűszerpaprika biotermesztésre.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Cubo Orange paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Különleges, narancsszínű kaliforniai paprika.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Dulce Italiano paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Csodálatos, hullámos édes kápia.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Ferenc Tender paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Fehér paprika akár félárnyékba is.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Frührot paradicsompaprika bio vetőmag
  • Bio
  • paradicsompaprika
Vírusrezisztens paradicsom pritamin paprika.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Hamlet paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Magyar TV paprikákhoz hasonló ReinSaat nemesítésű fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Julietta paprika bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paprika
Vírusrezisztens kápia paprika.
  • buborékos borítékban küldjük
1 490 Ft
1 2 3
Paprika 

A paprika bio vetőmag őshazája közép és dél-Amerika. Európába az új kontinens felfedezése után került. Eleinte dísznövényként termesztették, sokáig mérgezőnek tartották. Amikor a bors kereskedelme akadályoztatva lett, akkor kezdték a paprikát a bors pótlására használni. Magyarországon az 18. században kezdett a fűszerpaprika a paraszti kultúrában is elterjedni, szinte teljesen kiszorította a borsot. A trópusi országokban a kisméretű csípős paprikákat kedvelik, amíg a mérsékelt égövű országokban inkább a nagy, húsos termésű paprikákat fogyasztják, nyersen salátaként.

Érdekes, hogy a gyökérzete az egész növényhez képest kicsinek mondható. Csak a talaj felső rétegét szövi át, ritkán hatol mélyre. Egyes paprika fajták szára nagyon hamar fásodik, míg más fajtáké végig lágy marad. Hazánkban a paprikát általában palántaként ültetjük ki a szabadföldbe, (hiszen így 1-2 hónapot nyerünk). Ez alól azért van kivétel, ugyanis a nagyüzemi fűszerpaprikát gyakran a szabadföldbe magról vetik.

Paprika 

A paprika bio vetőmag őshazája közép és dél-Amerika. Európába az új kontinens felfedezése után került. Eleinte dísznövényként termesztették, sokáig mérgezőnek tartották. Amikor a bors kereskedelme akadályoztatva lett, akkor kezdték a paprikát a bors pótlására használni. Magyarországon az 18. században kezdett a fűszerpaprika a paraszti kultúrában is elterjedni, szinte teljesen kiszorította a borsot. A trópusi országokban a kisméretű csípős paprikákat kedvelik, amíg a mérsékelt égövű országokban inkább a nagy, húsos termésű paprikákat fogyasztják, nyersen salátaként.

Érdekes, hogy a gyökérzete az egész növényhez képest kicsinek mondható. Csak a talaj felső rétegét szövi át, ritkán hatol mélyre. Egyes paprika fajták szára nagyon hamar fásodik, míg más fajtáké végig lágy marad. Hazánkban a paprikát általában palántaként ültetjük ki a szabadföldbe, (hiszen így 1-2 hónapot nyerünk). Ez alól azért van kivétel, ugyanis a nagyüzemi fűszerpaprikát gyakran a szabadföldbe magról vetik.