Paradicsom

Ez a bolygó legnépszerűbb zöldségféléje, amely a biokertekből sem hiányozhat. Áruházunkban természetesen a paradicsomfajtákból a legszélesebb a választékunk. A különbségek bogyó méretben (koktél, normál, óriás), színben (zöldtől a sötétliláig), alakban (gömbölyűtől a hosszúig), ízben és növekedési erélyben (determinált-folytonnövő) jelentkeznek. A fagyot nem bírja, de elég nagy a tűrőképessége, ezért szinte bárhol megtermelhető. Fő kórokozói gombák (pl. paradicsomvész) és vírusok, új kártevője pedig az Afrikai vándorpoloska.

1–12 termék, összesen 57 db
Paradicsom

Paradicsom vetőmag fajtákból itt találja meg a legnagyobb választékot, ha ragaszkodik az ellenőrzött, fémzárolt bio minőséghez.

Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse, évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik.

A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.

A paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.

Annabelle paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Édes koktélparadicsom végtelenül hosszú fürtökben.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Auriga paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Nagy karotin tartalmú narancssárga paradicsom.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Aztek paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Sok-sok édes, sárga paradicsom egy pici növényen.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Bagni paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Folytonnövő, piros lángokkal színezett, zöld színű koktélparadicsom.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Banana legs paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Sárga Lucullus paradicsom különlegesség.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Banja paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Finom koktélparadicsom piros alapon zöldes-szürkés csíkokkal.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Black Cherry paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Legnépszerűbb "fekete" koktél fajta, nagy antioxidáns tartalommal.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Black Plum paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Nagyon erős, barnás-vörös paradicsom.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Black Trifele 2 paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Sötét barnás színű, nagy antioxidáns tartalmú japán fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Brandywine Sherry paradicsom bio vetőmag
  • Bio
  • paradicsom
Ellenálló, klasszikus, aromás koktélparadicsom.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Carmen paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Fuzáriumra rezisztens narancsszínű paradicsom.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Cassio paradicsom bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • paradicsom
Hatalmas csíkos zöldparadicsom, különleges eper színű hússal.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
1 2 3 4 5
Paradicsom

Paradicsom vetőmag fajtákból itt találja meg a legnagyobb választékot, ha ragaszkodik az ellenőrzött, fémzárolt bio minőséghez.

Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse, évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik.

A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.

A paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.

Paradicsom

Paradicsom vetőmag fajtákból itt találja meg a legnagyobb választékot, ha ragaszkodik az ellenőrzött, fémzárolt bio minőséghez.

Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse, évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik.

A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.

A paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.