Paradicsom

Ez a bolygó legnépszerűbb zöldségféléje, amely a biokertekből sem hiányozhat. Áruházunkban természetesen a paradicsomfajtákból a legszélesebb a választékunk. A különbségek bogyó méretben (koktél, normál, óriás), színben (zöldtől a sötétliláig), alakban (gömbölyűtől a hosszúig), ízben és növekedési erélyben (determinált-folytonnövő) jelentkeznek. A fagyot nem bírja, de elég nagy a tűrőképessége, ezért szinte bárhol megtermelhető. Fő kórokozói gombák (pl. paradicsomvész) és vírusok, új kártevője pedig az Afrikai vándorpoloska.

1–12 termék, összesen 75 db
Paradicsom

Paradicsom vetőmag fajtákból itt találja meg a legnagyobb választékot, ha ragaszkodik az ellenőrzött, fémzárolt bio minőséghez.

Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse, évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik.

A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.

A paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.

    Annabelle paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Édes koktélparadicsom végtelenül hosszú fürtökben.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Auriga paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Nagy karotin tartalmú narancssárga paradicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Bagni paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Folytonnövő, piros lángokkal színezett, zöld színű koktélparadicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Banana legs paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Sárga Lucullus paradicsom különlegesség.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 690 Ft
    Berner Rose paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Rózsaszín, vékony héjú, régi típusú paradicsom, alacsony savtartalommal.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Black Cherry paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Legnépszerűbb "fekete" koktél fajta, nagy antioxidáns tartalommal.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Black Plum paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Nagyon erős, barnás-vörös paradicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Black Trifele 2 paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Sötét barnás színű, nagy antioxidáns tartalmú japán fajta.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Boka paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Korai, sárga balkonparadicsom cserepes termesztésre.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Brandywine Sherry paradicsom bio vetőmag
    • Bio
    • paradicsom
    Ellenálló, klasszikus, aromás koktélparadicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Carmen paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Fuzáriumra rezisztens narancsszínű paradicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    Cassio paradicsom bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • paradicsom
    Hatalmas csíkos zöldparadicsom, különleges eper színű hússal.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 590 Ft
    1 2 3 4 5 6 7
    Paradicsom

    Paradicsom vetőmag fajtákból itt találja meg a legnagyobb választékot, ha ragaszkodik az ellenőrzött, fémzárolt bio minőséghez.

    Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse, évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik.

    A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.

    A paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

    Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.

    Paradicsom

    Paradicsom vetőmag fajtákból itt találja meg a legnagyobb választékot, ha ragaszkodik az ellenőrzött, fémzárolt bio minőséghez.

    Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse, évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik.

    A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.

    A paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

    Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.