Római saláta

Ősi, európai saláta típus. Kötözősalátának is nevezik, mert nem képez olyan szorosan zárt, tömött fejet, mint a fejessaláta, ezért régebben összekötözték, hogy halványabb legyen a belső levelek színe. Ma már ez nem divat és sokkal egészségesebbek a zöld változatok. Sok színes fajta is létezik, amelyekben rendkívül egészséges ún. "keserűanyagok" is vannak. Azért is annyira értékesek a római saláták a biokertészek számára, mert könnyen termeszthetők a nyári időszakban.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve
Római saláta

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio Római saláta vetőmag fajták.

Egy hosszú levelű salátafajta, ami a Cézár saláta fő összetevője. A salátaszív fele haladva egyre finomabbak, édeskésebbek a levelei. Épp ezért a római saláta külső leveleit főzve, forrázva szokás fogyasztani. Míg a belső levelek akár magukban is elropogtathatóak. Királynői tartású formája azonban nem a természet, hanem a kertészek műve. Akik régebben a teljesen kifejlett leveleket finoman összekötözték, hogy így halványítsák a leveleket és érjék el a csúcsos formát. A ma kertészeinek a római saláta fajtákkal már könnyebb dolga van. A növénynemesítés ugyanis megoldotta kötözgetés problémáját. A  korábban alkalmazott eljárás miatt nevezik kötözősalátának is. A római saláta hagyományos típusainak legfontosabb munkája, a nevéből eredően a kötözés. A levelek teljes kifejlődése után a csúcshoz közel szorosan kössük össze, de a zsineg ne vágjon a levelekbe. Összekötözéssel kizárjuk a fényt, ezáltal etiolálódnak a belső levelek. Az összekötött, a kínai kelhez hasonló formát felvett fejeken is zárjuk ki az öntözővíz bejutási lehetőségét. 20-25 napos halványítás után megkezdhetjük a szedést.

Legtöbb római saláta fajtánk halványítás, azaz kötözés nélkül is termeszthetők. Mert a külső levelek laza fejet képezve, maguktól árnyékolják a belsőket. Alacsony hő- és fényigénye miatt hajtatásra is megfelel. Télen kevesebb gondot okoz, mint a fejes saláta. Fűtött berendezésekben a palántanevelés némileg felgyorsul. Viszont fólia alá kiültetve a kevés fény miatt a szabad földhöz képest meghosszabbodik a tenyészideje. Annyira, hogy még a fejes salátáét is meghaladja.Saját betegsége, kártevője hazánkban nincs, de a csigák ugyanúgy szeretik mint a többi salátafélét.

A finom íz mellett a többi salátához hasonlóan gazdag beltartalommal bír. Kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (A vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő, és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz..

Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.

Forellenschluss római saláta bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • római saláta
Pisztrángsaláta, ősi fajta  ínyenceknek.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Little Gem római saláta bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • római saláta
Nem keseredő, édes aromájú Római saláta.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
RS-Sa 11.16 (Rosha) római saláta bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • római saláta
Extravagáns lila saláta nyárra is.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
RS-Sa-12.16 Toya római saláta bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • római saláta
Klasszikus nyári kötözősaláta.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Valmaine római saláta bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • római saláta
Zárt fejet képező Római saláta.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Római saláta

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio Római saláta vetőmag fajták.

Egy hosszú levelű salátafajta, ami a Cézár saláta fő összetevője. A salátaszív fele haladva egyre finomabbak, édeskésebbek a levelei. Épp ezért a római saláta külső leveleit főzve, forrázva szokás fogyasztani. Míg a belső levelek akár magukban is elropogtathatóak. Királynői tartású formája azonban nem a természet, hanem a kertészek műve. Akik régebben a teljesen kifejlett leveleket finoman összekötözték, hogy így halványítsák a leveleket és érjék el a csúcsos formát. A ma kertészeinek a római saláta fajtákkal már könnyebb dolga van. A növénynemesítés ugyanis megoldotta kötözgetés problémáját. A  korábban alkalmazott eljárás miatt nevezik kötözősalátának is. A római saláta hagyományos típusainak legfontosabb munkája, a nevéből eredően a kötözés. A levelek teljes kifejlődése után a csúcshoz közel szorosan kössük össze, de a zsineg ne vágjon a levelekbe. Összekötözéssel kizárjuk a fényt, ezáltal etiolálódnak a belső levelek. Az összekötött, a kínai kelhez hasonló formát felvett fejeken is zárjuk ki az öntözővíz bejutási lehetőségét. 20-25 napos halványítás után megkezdhetjük a szedést.

Legtöbb római saláta fajtánk halványítás, azaz kötözés nélkül is termeszthetők. Mert a külső levelek laza fejet képezve, maguktól árnyékolják a belsőket. Alacsony hő- és fényigénye miatt hajtatásra is megfelel. Télen kevesebb gondot okoz, mint a fejes saláta. Fűtött berendezésekben a palántanevelés némileg felgyorsul. Viszont fólia alá kiültetve a kevés fény miatt a szabad földhöz képest meghosszabbodik a tenyészideje. Annyira, hogy még a fejes salátáét is meghaladja.Saját betegsége, kártevője hazánkban nincs, de a csigák ugyanúgy szeretik mint a többi salátafélét.

A finom íz mellett a többi salátához hasonlóan gazdag beltartalommal bír. Kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (A vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő, és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz..

Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.

Római saláta

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio Római saláta vetőmag fajták.

Egy hosszú levelű salátafajta, ami a Cézár saláta fő összetevője. A salátaszív fele haladva egyre finomabbak, édeskésebbek a levelei. Épp ezért a római saláta külső leveleit főzve, forrázva szokás fogyasztani. Míg a belső levelek akár magukban is elropogtathatóak. Királynői tartású formája azonban nem a természet, hanem a kertészek műve. Akik régebben a teljesen kifejlett leveleket finoman összekötözték, hogy így halványítsák a leveleket és érjék el a csúcsos formát. A ma kertészeinek a római saláta fajtákkal már könnyebb dolga van. A növénynemesítés ugyanis megoldotta kötözgetés problémáját. A  korábban alkalmazott eljárás miatt nevezik kötözősalátának is. A római saláta hagyományos típusainak legfontosabb munkája, a nevéből eredően a kötözés. A levelek teljes kifejlődése után a csúcshoz közel szorosan kössük össze, de a zsineg ne vágjon a levelekbe. Összekötözéssel kizárjuk a fényt, ezáltal etiolálódnak a belső levelek. Az összekötött, a kínai kelhez hasonló formát felvett fejeken is zárjuk ki az öntözővíz bejutási lehetőségét. 20-25 napos halványítás után megkezdhetjük a szedést.

Legtöbb római saláta fajtánk halványítás, azaz kötözés nélkül is termeszthetők. Mert a külső levelek laza fejet képezve, maguktól árnyékolják a belsőket. Alacsony hő- és fényigénye miatt hajtatásra is megfelel. Télen kevesebb gondot okoz, mint a fejes saláta. Fűtött berendezésekben a palántanevelés némileg felgyorsul. Viszont fólia alá kiültetve a kevés fény miatt a szabad földhöz képest meghosszabbodik a tenyészideje. Annyira, hogy még a fejes salátáét is meghaladja.Saját betegsége, kártevője hazánkban nincs, de a csigák ugyanúgy szeretik mint a többi salátafélét.

A finom íz mellett a többi salátához hasonlóan gazdag beltartalommal bír. Kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (A vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő, és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz..

Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.