Tépősaláta
Általában szeldelt, vagy fodros levelű, tőlevélrózsát képező európai saláták, amelyeknek levelei nem záródnak rá szorosan a központi rügyre. Szedhetők folyamatosan alulról felfelé levelenként, vagy egészben egy-egy kifejlett növényt, de sűrűn vetve, akár vághatók is, mint egy "salátaágy". A nyarat sokkal jobban bírják, mint a fejessaláták, szín és formagazdagságuk pedig csodálatos.
Tépősaláta
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio tépősaláta vetőmag fajták.
Termesztése több ezer évre nyúlik vissza, hazánk kivételével Európa nagy részén régóta kedvelik. Gyökérzete erőteljesebb, mélyebbre hatoló, mint a fejes salátáé. Míg a saláták nagy része lazább vagy keményebb fejformát hoz létre, addig a tépősaláta még rövidnappalos körülmények között sem borul be, azaz nem képez zárt fejet.
40-80 cm-es szártengelye, szemben a többi saláta virágtengelyével, nem ágazik el, sűrűn berakódik levelekkel. A mereven kifelé álló levelek, lehetnek szabályos kerekdedek, fodrosak, csipkések, mélyen szeldeltek, majdnem szálasak. Színük a halványzöldtől a sárgán és a vörösön át egész a sötétbarnáig terjed, a legkülönbözőbb színárnyalatokkal. A tépősaláta leveleinek konzisztenciája a nyári salátákra jellemzően kissé durva és vastag, a levélerek erősek, de ropogósak, zsengék. Fontos jellemzője, hogy sem a levél, sem a levélér nem keserű, még idősebb korban sem. Alulról felfelé, a szár növekedésével együtt folyamatosan szedhetők a levelei, nem befolyásolva a fejlődését. A levelek a szárat egyenletesen körbefogják és szinte teljesen beborítják.
A tépősaláta esetén a 40-50 cm-es sortávolságon belül az egyes töveket 30-40 cm-re helyezzük el egymástól, ennél sűrűbb állomány esetén már metélősalátát kapunk.
Nálunk igen nagy a fajtaválaszték. A hagyományos kerek levéltől kezdve a fodros, csipkés, szálas formák is előfordulnak. A megszokott zöld szín mellett sárga, barna, pirosas színű hibridek is kaphatók. A tépősaláta fajták tetszetős színű és alakú levelei hidegtálak, körítések díszítésén kívül önmagában is kiválóan megfelelnek salátának. Nagy előnye, hogy jó minőséget, keseredésmentes ízét egész tenyészideje alatt megtartja. Dél- és Nyugat-Európában nemcsak salátaként ismerik, hanem a levelekből finom főzeléket is készítenek. Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. A tépősaláta nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására!!!
Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat!
Tépősaláta
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio tépősaláta vetőmag fajták.
Termesztése több ezer évre nyúlik vissza, hazánk kivételével Európa nagy részén régóta kedvelik. Gyökérzete erőteljesebb, mélyebbre hatoló, mint a fejes salátáé. Míg a saláták nagy része lazább vagy keményebb fejformát hoz létre, addig a tépősaláta még rövidnappalos körülmények között sem borul be, azaz nem képez zárt fejet.
40-80 cm-es szártengelye, szemben a többi saláta virágtengelyével, nem ágazik el, sűrűn berakódik levelekkel. A mereven kifelé álló levelek, lehetnek szabályos kerekdedek, fodrosak, csipkések, mélyen szeldeltek, majdnem szálasak. Színük a halványzöldtől a sárgán és a vörösön át egész a sötétbarnáig terjed, a legkülönbözőbb színárnyalatokkal. A tépősaláta leveleinek konzisztenciája a nyári salátákra jellemzően kissé durva és vastag, a levélerek erősek, de ropogósak, zsengék. Fontos jellemzője, hogy sem a levél, sem a levélér nem keserű, még idősebb korban sem. Alulról felfelé, a szár növekedésével együtt folyamatosan szedhetők a levelei, nem befolyásolva a fejlődését. A levelek a szárat egyenletesen körbefogják és szinte teljesen beborítják.
A tépősaláta esetén a 40-50 cm-es sortávolságon belül az egyes töveket 30-40 cm-re helyezzük el egymástól, ennél sűrűbb állomány esetén már metélősalátát kapunk.
Nálunk igen nagy a fajtaválaszték. A hagyományos kerek levéltől kezdve a fodros, csipkés, szálas formák is előfordulnak. A megszokott zöld szín mellett sárga, barna, pirosas színű hibridek is kaphatók. A tépősaláta fajták tetszetős színű és alakú levelei hidegtálak, körítések díszítésén kívül önmagában is kiválóan megfelelnek salátának. Nagy előnye, hogy jó minőséget, keseredésmentes ízét egész tenyészideje alatt megtartja. Dél- és Nyugat-Európában nemcsak salátaként ismerik, hanem a levelekből finom főzeléket is készítenek. Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. A tépősaláta nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására!!!
Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat!
Tépősaláta
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio tépősaláta vetőmag fajták.
Termesztése több ezer évre nyúlik vissza, hazánk kivételével Európa nagy részén régóta kedvelik. Gyökérzete erőteljesebb, mélyebbre hatoló, mint a fejes salátáé. Míg a saláták nagy része lazább vagy keményebb fejformát hoz létre, addig a tépősaláta még rövidnappalos körülmények között sem borul be, azaz nem képez zárt fejet.
40-80 cm-es szártengelye, szemben a többi saláta virágtengelyével, nem ágazik el, sűrűn berakódik levelekkel. A mereven kifelé álló levelek, lehetnek szabályos kerekdedek, fodrosak, csipkések, mélyen szeldeltek, majdnem szálasak. Színük a halványzöldtől a sárgán és a vörösön át egész a sötétbarnáig terjed, a legkülönbözőbb színárnyalatokkal. A tépősaláta leveleinek konzisztenciája a nyári salátákra jellemzően kissé durva és vastag, a levélerek erősek, de ropogósak, zsengék. Fontos jellemzője, hogy sem a levél, sem a levélér nem keserű, még idősebb korban sem. Alulról felfelé, a szár növekedésével együtt folyamatosan szedhetők a levelei, nem befolyásolva a fejlődését. A levelek a szárat egyenletesen körbefogják és szinte teljesen beborítják.
A tépősaláta esetén a 40-50 cm-es sortávolságon belül az egyes töveket 30-40 cm-re helyezzük el egymástól, ennél sűrűbb állomány esetén már metélősalátát kapunk.
Nálunk igen nagy a fajtaválaszték. A hagyományos kerek levéltől kezdve a fodros, csipkés, szálas formák is előfordulnak. A megszokott zöld szín mellett sárga, barna, pirosas színű hibridek is kaphatók. A tépősaláta fajták tetszetős színű és alakú levelei hidegtálak, körítések díszítésén kívül önmagában is kiválóan megfelelnek salátának. Nagy előnye, hogy jó minőséget, keseredésmentes ízét egész tenyészideje alatt megtartja. Dél- és Nyugat-Európában nemcsak salátaként ismerik, hanem a levelekből finom főzeléket is készítenek. Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. A tépősaláta nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására!!!
Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat!