bab
Bab
Nagyüzemi módon előállított bio kertekbe vethető csávázatlan bab vetőmag fajták.
Amerikában őshonos zöldség, az indiánok már 5000 évvel ezelőtt termesztették. Európába az 1530 évek táján került be. Az európaiak közvetítésével került aztán Afrikába, Ázsiába, Ausztráliába.
Sok fajtakört különböztethetünk meg: vörösbab, jégbab, fehérbab, géberbab, vesebab, futóbab, békahátú bab, tarkabab, cseresznyebab, karós bab, vajbab, spárgabab, díszbab, fekete bab. Tápértéke kiváló, sokféle ételt gazdagíthat.
A keményítő mellett tartalmaz fehérjét, nátrium, ként, foszfort, folsavat, magnéziumot. Fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet, a szív és érrendszeri betegségek számát, és a rák kockázatát. Foszfor tartalma erősíti a csontokat, a fogakat. A vörös babok sok antioxidánst tartalmaznak, ami erősíti immunrendszerünk működését. Rosttartalma nagyon magas, így a szervezet lassan emészti, elősegítve ezzel a cukorháztartás normális fenntartását. Főzés előtt érdemes beáztatni, mert így a puffadásért felelős oligoszacharidok lebomlanak belőle. Le kell önteni róla a vizet, amibe áztattuk, és friss vízbe célszerű megfőzni. Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét. Elősegíti a máj, vese működését, víz kiürülését.
Termesztése jót tesz a talajnak, hiszen gyökere mélyre hatol, dús lombozata árnyékol, gyökérgümői nitrogénmegkötő tulajdonsággal bírnak, ezzel segítve elő más növények tápanyag ellátását. A talaj tápanyag tartalmát is növeli. Termesszük bátran, mert fagyasztott formában is jól megőrzi állagát, tápanyagát. Pároljuk pár percig forró vízben, szűrjük, hűtsük, és úgy tegyük a fagyasztóba.
A bab vegyszermentes vetőmag termését károsíthatja a babzsizsik, moly, cserebogár, tetű. Megtámadhatja a mozaik vírus, peronoszpóra, fehérpenész. Ezek ellen a megfelelő védekezési módszerekről, és vegyszermentes termékeinkről a fajta leírásnál adunk segítséget. A vetőmag nincsen bevonva semmilyen növényvédő szerrel. Ehhez igazolást is tudunk biztosítani. Előállítása során az anyanövény hagyományos módon van termesztve, de a mag visszafogásához már nem használnak semmilyen vegyszert. Ezért ezek a vetőmagjaink nem bio-k, de nem származik szermaradvány a belőlük termelt zöldségben.
Bab
Nagyüzemi módon előállított bio kertekbe vethető csávázatlan bab vetőmag fajták.
Amerikában őshonos zöldség, az indiánok már 5000 évvel ezelőtt termesztették. Európába az 1530 évek táján került be. Az európaiak közvetítésével került aztán Afrikába, Ázsiába, Ausztráliába.
Sok fajtakört különböztethetünk meg: vörösbab, jégbab, fehérbab, géberbab, vesebab, futóbab, békahátú bab, tarkabab, cseresznyebab, karós bab, vajbab, spárgabab, díszbab, fekete bab. Tápértéke kiváló, sokféle ételt gazdagíthat.
A keményítő mellett tartalmaz fehérjét, nátrium, ként, foszfort, folsavat, magnéziumot. Fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet, a szív és érrendszeri betegségek számát, és a rák kockázatát. Foszfor tartalma erősíti a csontokat, a fogakat. A vörös babok sok antioxidánst tartalmaznak, ami erősíti immunrendszerünk működését. Rosttartalma nagyon magas, így a szervezet lassan emészti, elősegítve ezzel a cukorháztartás normális fenntartását. Főzés előtt érdemes beáztatni, mert így a puffadásért felelős oligoszacharidok lebomlanak belőle. Le kell önteni róla a vizet, amibe áztattuk, és friss vízbe célszerű megfőzni. Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét. Elősegíti a máj, vese működését, víz kiürülését.
Termesztése jót tesz a talajnak, hiszen gyökere mélyre hatol, dús lombozata árnyékol, gyökérgümői nitrogénmegkötő tulajdonsággal bírnak, ezzel segítve elő más növények tápanyag ellátását. A talaj tápanyag tartalmát is növeli. Termesszük bátran, mert fagyasztott formában is jól megőrzi állagát, tápanyagát. Pároljuk pár percig forró vízben, szűrjük, hűtsük, és úgy tegyük a fagyasztóba.
A bab vegyszermentes vetőmag termését károsíthatja a babzsizsik, moly, cserebogár, tetű. Megtámadhatja a mozaik vírus, peronoszpóra, fehérpenész. Ezek ellen a megfelelő védekezési módszerekről, és vegyszermentes termékeinkről a fajta leírásnál adunk segítséget. A vetőmag nincsen bevonva semmilyen növényvédő szerrel. Ehhez igazolást is tudunk biztosítani. Előállítása során az anyanövény hagyományos módon van termesztve, de a mag visszafogásához már nem használnak semmilyen vegyszert. Ezért ezek a vetőmagjaink nem bio-k, de nem származik szermaradvány a belőlük termelt zöldségben.
Bab
Nagyüzemi módon előállított bio kertekbe vethető csávázatlan bab vetőmag fajták.
Amerikában őshonos zöldség, az indiánok már 5000 évvel ezelőtt termesztették. Európába az 1530 évek táján került be. Az európaiak közvetítésével került aztán Afrikába, Ázsiába, Ausztráliába.
Sok fajtakört különböztethetünk meg: vörösbab, jégbab, fehérbab, géberbab, vesebab, futóbab, békahátú bab, tarkabab, cseresznyebab, karós bab, vajbab, spárgabab, díszbab, fekete bab. Tápértéke kiváló, sokféle ételt gazdagíthat.
A keményítő mellett tartalmaz fehérjét, nátrium, ként, foszfort, folsavat, magnéziumot. Fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet, a szív és érrendszeri betegségek számát, és a rák kockázatát. Foszfor tartalma erősíti a csontokat, a fogakat. A vörös babok sok antioxidánst tartalmaznak, ami erősíti immunrendszerünk működését. Rosttartalma nagyon magas, így a szervezet lassan emészti, elősegítve ezzel a cukorháztartás normális fenntartását. Főzés előtt érdemes beáztatni, mert így a puffadásért felelős oligoszacharidok lebomlanak belőle. Le kell önteni róla a vizet, amibe áztattuk, és friss vízbe célszerű megfőzni. Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét. Elősegíti a máj, vese működését, víz kiürülését.
Termesztése jót tesz a talajnak, hiszen gyökere mélyre hatol, dús lombozata árnyékol, gyökérgümői nitrogénmegkötő tulajdonsággal bírnak, ezzel segítve elő más növények tápanyag ellátását. A talaj tápanyag tartalmát is növeli. Termesszük bátran, mert fagyasztott formában is jól megőrzi állagát, tápanyagát. Pároljuk pár percig forró vízben, szűrjük, hűtsük, és úgy tegyük a fagyasztóba.
A bab vegyszermentes vetőmag termését károsíthatja a babzsizsik, moly, cserebogár, tetű. Megtámadhatja a mozaik vírus, peronoszpóra, fehérpenész. Ezek ellen a megfelelő védekezési módszerekről, és vegyszermentes termékeinkről a fajta leírásnál adunk segítséget. A vetőmag nincsen bevonva semmilyen növényvédő szerrel. Ehhez igazolást is tudunk biztosítani. Előállítása során az anyanövény hagyományos módon van termesztve, de a mag visszafogásához már nem használnak semmilyen vegyszert. Ezért ezek a vetőmagjaink nem bio-k, de nem származik szermaradvány a belőlük termelt zöldségben.