Borsó

Mind a(z) 12 találat megjelenítve
Borsó

Nagyüzemi módon előállított, vegyszermentes kertekbe vethető csávázatlan borsó vetőmag fajták.

A borsó az egyik legrégebbi kultúrnövény. Nagyon kedvelt zöldségféle. Kiskertben is könnyen termeszthető.

Közép Ázsiából származik. Már 4-5 ezer évvel ezelőtt ismerte és használta az ázsiai konyha. A magyarság a vándorlásai során ismerkedhetett meg vele, és hozta be magával a Kárpát medencébe.  Szárított formában sokáig eláll, és áztatással könnyen vissza nyeri eredeti állapotát. Amiből változatos ételek készíthetőek.

A zöldborsó értékes táplálék, mert sok fehérjét, esszenciális aminosavat tartalmaz. Értékes tápanyagai a karotin, B1, B2 és C vitamin. Ásványi anyagai a foszfor, kálium, vas, cink, mangán, és réz.

Alapvetően három fajtakört különböztetjük meg. A cukor, velő és kifejtő borsót. Különböző kiszerelésben talál belőlük nálunk választékot. A kifejtő borsó rövid tenyészidejű. A velőborsó hosszabb tenyészidejű és tovább is marad friss. A cukorborsót héjastul lehet fogyasztani, és tíz napig friss marad. Főzelékként és levesként esszük elsősorban, de  manapság már salátákban és párolva köretként is megállja a helyét. A cukorborsó nyersen  nagyon finom csemege, finom friss édes íze korai csemege a kertből.Bárhol termeszthető. Talajban nem válogat. A a mínuszokat is jól tűri. Tápanyag és vízigénye közepes. Ha túl meleg van, akkor a szemek kiszáradnak, nem fejlődnek nagyra. Fontos a szüret időpontja. Ne maradjon kicsi a termés, és ne várjunk a szedéssel sokáig, mert a szemek kemények maradnak, és nehezen főnek.

A zöldborsó gyökere mélyre hatol a talajban, oldalgyökerei behálózzák azt, rajtuk pedig nitrogén megkötő baktériumok élnek. Ezzel táplálva a talajt, és más növény fejlődését. Érdemes mikor letermett, bent hagyni a talajban a gyökerét, hogy ott lebomolva feltöltse azt tápanyagokkal.A vegyszermentes borsó vetőmag termésének betegségei lehetnek a lisztharmat, fuzárium, peronoszpóra, rozsda, kártevői pedig a zsizsik, tetű, hernyó, tripsz.

Ellenük vegyszermentesen lehet védekezni, ehhez segítséget nyújtunk a különböző fajtáknál a leírásban.

avola_veloborso_250g_vegyszermentes_vetomag
  • Vegyszermentes
  • borsó

Egyik legkorábbi borsónk, áttelelésre is.

  • buborékos borítékban küldjük
590 Ft
debreceni-sotetzold.jpg
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó
Ellenálló, korai bokorborsó, magaságyásokba is.
  • buborékos borítékban küldjük
590 Ft
jofo_250g_vegyszermentes_vetomag
  • Vegyszermentes
  • borsó
Édes, bőtermő velőborsó.
  • buborékos borítékban küldjük
590 Ft
kelvedon_csodaja_zoldborso_200g_vegyszermentes_vetomag
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó

A legfinomabb, bőtermő zöldborsó.

  • buborékos borítékban küldjük
590 Ft
lincoln500g
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó
Későn érő, bőtermő, ellenálló fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
750 Ft
onward.jpg
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó
Fuzáriumra rezisztens, bőtermő, késői fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
590 Ft
onward-500g.jpg
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó
Fuzáriumra rezisztens, bőtermő, késői fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
790 Ft
oregon-cukorborso.jpg
  • Vegyszermentes
  • cukorborsó
Korai, lisztharmatra rezisztens fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
470 Ft
rondo.jpg
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó
Óriáshüvelyű, bőtermő, zsenge velőborsó.
  • buborékos borítékban küldjük
390 Ft
sweet-horizon-cukorborso.jpg
  • Vegyszermentes
  • cukorborsó

Fenésedésre és peronoszpórára rezisztens fajta.

  • buborékos borítékban küldjük
470 Ft
zsuzsi-borso-250g.jpg
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó
Klasszikus későn érő, bőtermő, magyar fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
590 Ft
zsuzsi-veloborso-500g-vegyszermentes-vetomag
  • Vegyszermentes
  • zöldborsó
Klasszikus későn érő, bőtermő, magyar fajta.
  • buborékos borítékban küldjük
790 Ft
Borsó

Nagyüzemi módon előállított, vegyszermentes kertekbe vethető csávázatlan borsó vetőmag fajták.

A borsó az egyik legrégebbi kultúrnövény. Nagyon kedvelt zöldségféle. Kiskertben is könnyen termeszthető.

Közép Ázsiából származik. Már 4-5 ezer évvel ezelőtt ismerte és használta az ázsiai konyha. A magyarság a vándorlásai során ismerkedhetett meg vele, és hozta be magával a Kárpát medencébe.  Szárított formában sokáig eláll, és áztatással könnyen vissza nyeri eredeti állapotát. Amiből változatos ételek készíthetőek.

A zöldborsó értékes táplálék, mert sok fehérjét, esszenciális aminosavat tartalmaz. Értékes tápanyagai a karotin, B1, B2 és C vitamin. Ásványi anyagai a foszfor, kálium, vas, cink, mangán, és réz.

Alapvetően három fajtakört különböztetjük meg. A cukor, velő és kifejtő borsót. Különböző kiszerelésben talál belőlük nálunk választékot. A kifejtő borsó rövid tenyészidejű. A velőborsó hosszabb tenyészidejű és tovább is marad friss. A cukorborsót héjastul lehet fogyasztani, és tíz napig friss marad. Főzelékként és levesként esszük elsősorban, de  manapság már salátákban és párolva köretként is megállja a helyét. A cukorborsó nyersen  nagyon finom csemege, finom friss édes íze korai csemege a kertből.Bárhol termeszthető. Talajban nem válogat. A a mínuszokat is jól tűri. Tápanyag és vízigénye közepes. Ha túl meleg van, akkor a szemek kiszáradnak, nem fejlődnek nagyra. Fontos a szüret időpontja. Ne maradjon kicsi a termés, és ne várjunk a szedéssel sokáig, mert a szemek kemények maradnak, és nehezen főnek.

A zöldborsó gyökere mélyre hatol a talajban, oldalgyökerei behálózzák azt, rajtuk pedig nitrogén megkötő baktériumok élnek. Ezzel táplálva a talajt, és más növény fejlődését. Érdemes mikor letermett, bent hagyni a talajban a gyökerét, hogy ott lebomolva feltöltse azt tápanyagokkal.A vegyszermentes borsó vetőmag termésének betegségei lehetnek a lisztharmat, fuzárium, peronoszpóra, rozsda, kártevői pedig a zsizsik, tetű, hernyó, tripsz.

Ellenük vegyszermentesen lehet védekezni, ehhez segítséget nyújtunk a különböző fajtáknál a leírásban.

Borsó

Nagyüzemi módon előállított, vegyszermentes kertekbe vethető csávázatlan borsó vetőmag fajták.

A borsó az egyik legrégebbi kultúrnövény. Nagyon kedvelt zöldségféle. Kiskertben is könnyen termeszthető.

Közép Ázsiából származik. Már 4-5 ezer évvel ezelőtt ismerte és használta az ázsiai konyha. A magyarság a vándorlásai során ismerkedhetett meg vele, és hozta be magával a Kárpát medencébe.  Szárított formában sokáig eláll, és áztatással könnyen vissza nyeri eredeti állapotát. Amiből változatos ételek készíthetőek.

A zöldborsó értékes táplálék, mert sok fehérjét, esszenciális aminosavat tartalmaz. Értékes tápanyagai a karotin, B1, B2 és C vitamin. Ásványi anyagai a foszfor, kálium, vas, cink, mangán, és réz.

Alapvetően három fajtakört különböztetjük meg. A cukor, velő és kifejtő borsót. Különböző kiszerelésben talál belőlük nálunk választékot. A kifejtő borsó rövid tenyészidejű. A velőborsó hosszabb tenyészidejű és tovább is marad friss. A cukorborsót héjastul lehet fogyasztani, és tíz napig friss marad. Főzelékként és levesként esszük elsősorban, de  manapság már salátákban és párolva köretként is megállja a helyét. A cukorborsó nyersen  nagyon finom csemege, finom friss édes íze korai csemege a kertből.Bárhol termeszthető. Talajban nem válogat. A a mínuszokat is jól tűri. Tápanyag és vízigénye közepes. Ha túl meleg van, akkor a szemek kiszáradnak, nem fejlődnek nagyra. Fontos a szüret időpontja. Ne maradjon kicsi a termés, és ne várjunk a szedéssel sokáig, mert a szemek kemények maradnak, és nehezen főnek.

A zöldborsó gyökere mélyre hatol a talajban, oldalgyökerei behálózzák azt, rajtuk pedig nitrogén megkötő baktériumok élnek. Ezzel táplálva a talajt, és más növény fejlődését. Érdemes mikor letermett, bent hagyni a talajban a gyökerét, hogy ott lebomolva feltöltse azt tápanyagokkal.A vegyszermentes borsó vetőmag termésének betegségei lehetnek a lisztharmat, fuzárium, peronoszpóra, rozsda, kártevői pedig a zsizsik, tetű, hernyó, tripsz.

Ellenük vegyszermentesen lehet védekezni, ehhez segítséget nyújtunk a különböző fajtáknál a leírásban.