paradicsom

1–12 termék, összesen 26 db
Paradicsom

Nagyüzemi módon előállított, vegyszermentes kertekbe vethető csávázatlan paradicsom vetőmag fajták.

Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik. A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Munkaigényes zöldség. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.A vegyszermentes paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.

 

    ace-paradicsom-vegyszerment.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Legjobb befőző paradicsomunk, mely ellenálló és nem reped.
    • buborékos borítékban küldjük
    290 Ft
    bajaja-paradicsom-vegyszerm.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Bőtermő piros miniparadicsom balkonokra.
    • buborékos borítékban küldjük
    345 Ft
    Out of stock
    black-cherry-paradicsom-veg.jpg
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Rendkívül egészséges barnás-mélybordó koktélparadicsom
    • buborékos borítékban küldjük
    345 Ft
    brutus-paradicsom-vegyszerm.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Óriási paradicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    345 Ft
    kecskemeti3-paradicsom-veto.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Egyik legkorábbi, kicsi kertekben, balkonokon is termeszthető paradicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    350 Ft
    Out of stock
    kecskemeti-549-paradicsom-v.jpg
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Karózás nélküli korai, ellenálló fajta helybe- és másodvetésre is.
    • buborékos borítékban küldjük
    350 Ft
    kecskemeti-jubileum-paradicsom.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Kisnövésű, nagy, piros bogyójú, befőzési fajta.
    • buborékos borítékban küldjük
    290 Ft
    krimi-fekete-paradicsom-vegyszermentes-vetomag
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Magas antioxidáns tartalmú, nagyméretű "fekete" paradicsom
    • buborékos borítékban küldjük
    345 Ft
    lugas-f1-paradicsom-vegysze.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Fürtös, folytonnövő, extra bőtermő hibrid.
    • buborékos borítékban küldjük
    345 Ft
    mano-paradicsom-vegyszermen.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    A legkorábbi, mini szabadföldi fajta, akár cserépbe is.
    • buborékos borítékban küldjük
    345 Ft
    marmande-paradicsom-vegysze.jpg
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Biogazdaságok normál méretű, klasszikus paradicsoma
    • buborékos borítékban küldjük
    290 Ft
    Out of stock
    mini-sarga-paradicsom-vegys.jpg
    NINCS KÉSZLETEN!
    • Vegyszermentes
    • paradicsom
    Sok-sok édes, sárga koktélparadicsom.
    • buborékos borítékban küldjük
    290 Ft
    1 2 3
    Paradicsom

    Nagyüzemi módon előállított, vegyszermentes kertekbe vethető csávázatlan paradicsom vetőmag fajták.

    Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik. A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Munkaigényes zöldség. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.A vegyszermentes paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

    Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.

     

    Paradicsom

    Nagyüzemi módon előállított, vegyszermentes kertekbe vethető csávázatlan paradicsom vetőmag fajták.

    Eredeti hazájában (Közép- és Dél-Amerika) a paradicsom őse évelő kúszónövény. Sok más kultúrában évelő növényként termesztik, ilyen helyeken hatalmas növényekké fejlődnek. A mérsékelt égövön (Magyarországon is) egyéves növényekként tartják számon. Fejlődéséhez a 20 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, 10 fok alatt és 35 fok felett a fejlődése megáll. A vetőmag 10 fok alatt nem csírázik. A paradicsomot helybe vetéssel  is termeszthetjük, azonban nyerhetünk 1-2 hónapot, ha palántákat nevelünk, és csak a májusi fagyok után ültetjük ki a palántákat. Munkaigényes zöldség. Érdemes valamilyen támrendszerre futtatni (karóhoz kötözni) és a hajtásrendszerét ritkítani, mert így sokkal jobban szellőzik, nem érintkeznek a levelei a talajjal, több napfényt kap, elkerülik a betegségek. A bio kiskertek alapnövénye, nincs konyhakert nélküle.A vegyszermentes paradicsom termésének szín és formavilága nagyon változatos, rengeteg fajtáját ismerjük. Különböző növekedési típusai vannak, a folyton növőtől a determináltig.

    Általában frissen fogyasztjuk, de a magyar konyha szeretettel használja a legkülönbözőbb ételekbe. Hagyományosan a főtt paradicsomot átpasszírozva, annak levét tesszük el télire.