Aranymazsola (Golden Bantam) csemegekukorica bio vetőmag

1 190 Ft

Klasszikus házikerti csemegekukorica

7 készleten

Leírás

Aranymazsola (Golden Bantam) csemegekukorica bio vetőmag

Az Aranymazsola (Golden Bantam) csemegekukorica bio vetőmag legjobb tejes érésben szedve. Íze kellemes, édes. Népszerű házikerti fajta.

Középkorai érésű, közepes csövű, hossza 16-18 cm, szemsorok száma 8. A mag közepes méretű, aranysárga színű, kellemes ízű. A csövek mennyisége és minősége csak megfelelő öntözés mellett lesz jó minőségű.

Elsősorban friss fogyasztásra javasoljuk, de fagyasztásra is alkalmas.

Aranymazsola csemegekukorica tápanyagban dús talajt kíván, az öntözést meghálálja. Mindenképpen javasolt valamilyen gyomelnyomó technológia alkalmazása, ami a mulcsozástól a tökfélék sorközbe ültetéséig terjed. A kukorica mellé ültethetünk valamilyen futóbabot, mert a helykihasználáson túl a bab gyökerén élő nitrogén megkötő gombák mindkét növényt segítik.

A kukorica vagy népies nevein tengeri, törökbúza, málé (Zea mays) a perjefélék családjába tartozó, lágy szárú, egylaki, vált ivarú, egynyári növény.Tulajdonképpen egy nagyra nőtt fű.

Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz közvetítésével került. Ma a legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényünk.

Sajnálatos módon ma már a Világ kukorica fajtáinak többsége GMO eredetű. Magyarországon eddig ezek termesztése nem engedélyezett, reméljük hogy a génszerkesztésnek elnevezett genetikai manipulációt is ide fog majd tartozni.

Nálunk kizárólag szabad elvirágzású, természetes fajtákat találnak, amelyeknek magja vissza is fogható.

Általában a kukorica magot közvetlenül vetik, miután a fagyveszély biztosan elmúlt.

Mivel a kukoricát a szél porozza be, jobb, ha tömör csoportban van vetve és nem sorokban.A kukoricának sok tápanyagra és gazdag talajra van szüksége. Az amerikai-indián módszer, amely szerint elástak egy kukorica szemekkel teli halfejet, hatékony módja a nitrogénkoncentráció növelésének. Pár deka komposzt vagy fermentált trágya jó eredményt produkál.

Gyakran kell öntözni, főleg, ha a levelek összecsavarodnak és a csövek dagadni kezdenek.

Vetés ideje: április második fele-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 20 g mag

Ezermagtömeg: 243,76 g

Az Aranymazsola csemegekukorica biológiai növényvédelme

Napjainkban nagyon ritka az olyan kukorica vetőmag, amely nem hibrid és nem csávázott. A génkezelés is a kukoricáknál az egyik leggyakoribb. Ezért nagy szó, hogy a ReinSaat fajtái nem GMO-k és nem  hibridek, így a magok visszafogása egyszerűen megoldható.

A gombás betegségek kevésbé támadják ezeket az ellenálló fajtákat, de a Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel fokozhatjuk az ellenállóságot. Normál biokertekben elégséges a vetőmagot kezelni vele, de terméshozáskor történő permetezés növeli a biztonságot.

Kártevők közül a kukorica moly és a gyapottok bagolylepke okozhat problémákat. Mindkettőre tökéletes megoldást nyújtanak mini petefürkészeink, melyek kihelyezését mutatja be az alábbi video:

VIDEO

A Aranymazsola csemegekukorica kifejezetten tápanyagigényes növény, ezért Kertmester fermentált trágyánkat javasoljuk alá. Ennek az emelt foszfortartalma elősegíti a termésképzést.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A fajták Magyarországon is beváltak. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

Az Aranymazsola csemegekukorica bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Aranymazsola (Golden Bantam) csemegekukorica bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , ,

Betakarítási idő

, , , ,

Termesztési forma

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aranymazsola (Golden Bantam) csemegekukorica bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük