Árkádia csemegeszőlő oltvány (konténeres)

1 490 Ft

Korai, hatalmas fürtű és bogyójú, ellenálló, finom csemegeszőlő, kifejezetten biotermesztésre. 

 

Elfogyott

Leírás

Az Árkádia konténeres csemegeszőlő oltvány ukrán fajta. Szülők: Moldova x Cardinal.

Az Árkádia konténeres csemegeszőlő oltvány tulajdonságai:

Gyümölcse fényes, fehéres sárga. Íze harmonikus. Fürtjei és bogyói dekoratívak, nagyok.

Bogyó: 28 x 23 mm. 6- 8 gramm.

Fürt:500- 700 gramm, kúpos, laza.

Érési idő: 115- 120 nap.Termése augusztusban érik.

Cukortartalma:15-16 %

Savtartalma: 5-6 gramm/l.

Ennek a csemegeszőlőnek a betegségekre való ellenállása átlag feletti. Lisztharmatra kissé érzékeny. Sajnos lisztharmat ellenálló képessége gyenge, ezért a nem megfelelő növényvédelem esetén a lisztharmat fertőzésből eredő bogyórepedések is gyakoriak lehetnek nála, ezt a helyzetet súlyosbítja a nagyméretű, gyakran tömött fürtök, ahol néhány bogyó repedése is akár az egész fürt rothadását okozhatja.Ha sok az eső, és kirepednek a bogyók, akkor előfordulhat Botrytis vagy lisztharmat fertőzés. De peronoszpórára nem érzékeny.

Fagyhatára: -21 C°.

Jelenleg a Magyarországon kapható egyik legkiegyensúlyozottabb, legstabilabb csemegeszőlő fajta.

Hátránya, hogy éréskor esős időben bogyója reped.

Hátránya még, hogy cukor foka alacsony,(15 %).

Az ukrán kollégáknál még most is az egyik legnagyobb bogyójú és fürtű rekordokat az Árkádia csemegeszőlő oltvány hozza, jelenleg is közkedvelt házi kerti fajta.

Magyarországra a fajtát Dr .Kozma Pál hozta be. majd sok évig Dr. Sipos Lajosnál történt a fajta fenntartás és kiértékelés, ezt követően került ki termelőkhöz, jelenleg üzemi felületek is vannak belőle.
A konténeres kiszerelés miatt, az év nagyrészében ültethető!

A szőlő felhasználása:

Korai érésidőben majdnem szinte egyedüli mutatós-piacos szőlő.

Nagyüzemi termesztésben is kiváló.

Friss fogyasztásra ajánljuk!

A bio csemegeszőlő biológiai növényvédelme a Bio-Gazdabolt ajánlásával:

Lemosó permetezésnél narancsolajat, régi, beteges tőkéken narancsolajat és rezet keverve használjunk . (ezek a PrevB2, vagy a Wetcit, és a Cuproxat)

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő gombaölő gombával, Polyversummal. Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén. ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Forrás: https://csemegeszőlők.hu

További információk

Tömeg 2.4 kg
Méretek 100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Árkádia csemegeszőlő oltvány (konténeres)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük