Árkádia csemegeszőlő oltvány (konténeres)

1 490 Ft

Korai, hatalmas fürtű és bogyójú, ellenálló, finom csemegeszőlő, kifejezetten biotermesztésre. Gyümölcse fényes, fehéres sárga. Íze harmonikus. Alacsony savtartalma miatt cukorbetegek is fogyaszthatják.  

 

Leírás

Az Árkádia konténeres csemegeszőlő oltvány ukrán fajta. Szülők: Moldova x Cardinal.

Az Árkádia csemegeszőlő tulajdonságai:

Gyümölcse fényes, fehéres sárga. Íze harmonikus. Fürtjei és bogyói dekoratívak, nagyok.

Bogyó: 28 x 23 mm. 6- 8 gramm.

Fürt:500- 700 gramm, kúpos, laza.

Érési idő: 115- 120 nap.Termése augusztusban érik.

Cukortartalma:15-16 %

Savtartalma: 5-6 gramm/l.

Ennek a csemegeszőlőnek a betegségekre való ellenállása átlag feletti. Lisztharmatra kissé érzékeny. Sajnos lisztharmat ellenálló képessége gyenge, ezért a nem megfelelő növényvédelem esetén a lisztharmat fertőzésből eredő bogyórepedések is gyakoriak lehetnek nála, ezt a helyzetet súlyosbítja a nagyméretű, gyakran tömött fürtök, ahol néhány bogyó repedése is akár az egész fürt rothadását okozhatja.Ha sok az eső, és kirepednek a bogyók, akkor előfordulhat Botrytis vagy lisztharmat fertőzés. De peronoszpórára nem érzékeny.

Fagyhatára: -21 C°.

Jelenleg a Magyarországon kapható egyik legkiegyensúlyozottabb, legstabilabb csemegeszőlő fajta.

Hátránya, hogy éréskor esős időben bogyója reped.

Hátránya még, hogy cukor foka alacsony,(15 %),így viszont cukorbetegek is fogyaszthatják.

Az ukrán kollégáknál még most is az egyik legnagyobb bogyójú és fürtű rekordokat az Árkádia csemegeszőlő oltvány hozza, jelenleg is közkedvelt házi kerti fajta.

Magyarországra a fajtát Dr .Kozma Pál hozta be. majd sok évig Dr. Sipos Lajosnál történt a fajta fenntartás és kiértékelés, ezt követően került ki termelőkhöz, jelenleg üzemi felületek is vannak belőle.
A konténeres kiszerelés miatt, az év nagyrészében ültethető!

A szőlő felhasználása:

Korai érésidőben majdnem szinte egyedüli mutatós-piacos szőlő.

Nagyüzemi termesztésben is kiváló.

Friss fogyasztásra ajánljuk!

A bio csemegeszőlő biológiai növényvédelme a Bio-Gazdabolt ajánlásával:

Lemosó permetezésnél narancsolajat, régi, beteges tőkéken narancsolajat és rezet keverve használjunk . (ezek a PrevB2, vagy a Wetcit, és a Cuproxat)

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő gombaölő gombával, Polyversummal. Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén. ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg5 kg
Méretek100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Árkádia csemegeszőlő oltvány (konténeres)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük