Árnika bio vetőmag

1 190 Ft

Sérülések gyógyító növénye

5 készleten

Leírás

Árnika bio vetőmag.

Virágzás ideje: május-augusztus 

Őshonos, áttelelő gyógynövény, ragyogó sárga, kellemes illatú virágokkal. Magassága 20-40 cm, májustól júliusig virágzik. Száraz, homokos talajban érzi igazán jól magát, a túl sok tápanyagot és a meszes talajt nem kedveli.

Gyógynövényként belsőleg és külsőleg is alkalmazható, de a belsőleges alkalmazáshoz nagyon pontos adagolás szükséges, így azzal otthon ne próbálkozzunk. A belőle készített krém és alkoholos oldat kiváló rándulások, zúzódások, sebek kezelésére. Fényre kel, keléskor hűvös, mérsékelten nedves talajon csírázik a legjobban. Más kultúráktól tartsunk 50 cm távolságot.

Vetés szabadföldbe: április-június

Tartalom: kb.0,1gr mag

Ezermagtömeg: 1,35g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

 

A ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodásban (DEMETER), vegyszerek nélkül nemesíti tovább a különböző fajtákat kifejezetten az ellenálló képességük javítása érdekében.

A többszörös növényegészségügyi ellenőrzés garantálja, hogy csak egészséges vetőmag kerülhet a tasakokba, amelyek biológiai növényvédelemmel megvédhetők, mert a növények immunrendszere kiválóan működik.

A biogazdálkodásban közkedvelt fajták mellett különleges saját fajtáikat is megtalálja kínálatunkban. A visszafogott vetőmag kiválóan használható a további években, mert egyik sem hibrid.

A magokat vetés előtt célszerű kezelni, bővebben itt olvashat róla:  Bio-Csávázás

A további teendőkről és az esetleg szükséges biológiai növényvédelemről, tápanyag utánpótlásról naprakész információkat kaphat népszerű Biokert Magazinunkból.

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , ,

Betakarítási idő

, , , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Árnika bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük