Árnika

800 Ft

Az árnika bio gyógynövény a bőrszövetre ható növény.
Hámképződést (epitelizációt) elősegítő, bőr újraképződést előmozdító hatása miatt testápoló szerek alkotórésze. Vizes vagy szeszes kivonatait elsősorban külsőlegesen használják.

13 készleten

Leírás

Árnika bio gyógynövény

Az árnika bio gyógynövény a bőrszövetre ható növény.

A fészkesvirágzatúakhoz, és az őszi rózsa félék családjához tartozik.

Harminc faja közül csak kettő él Európában. Magyarországon védett növény.

Hámképződést (epitelizációt) elősegítő, bőr újraképződést előmozdító hatása miatt testápoló szerek alkotórésze.

Dúsan elágazó, ezért a hegyi árnikánál több virágzatot fejlesztő alfaj. Termeszthető Magyarországon.(egyenértékű a hegyi árnikával).

Az árnika többnyári növény, 30-60 centiméteresre is megnőhet.

A gyógynövény virágja májustól júliusig virágzik, a másodvirágzás augusztusban előfordulhat.

Hatóanyag tartalma virágzáskor a legmagasabb!

Közepesen savanyú, hegyvidéki talajokon magvetéssel vagy palántázással szaporítható, száraz időben igényli az öntözést. Természetes élőhelye a hegyi rétek, erdőszélek.

Droghozama a nálunk vadon termő árnikáénál lényegesen nagyobb.

Vizes vagy szeszes kivonatait elsősorban külsőlegesen használják. Belsőleg ritkán rendelik, készítményei pontos adagolást igényelnek. Külsőleg köszvény, zúzódás, törés, bénulás, helyi izomfájdalom esetén is használja a népi gyógyászat.

Több növényi termékből előállított gyári gyógyszerek összetételében szerepel.

A növény arnicint, szeszkviterpén-laktonokat (helenalint, dihidrohelenalint), illóolajat, flavonodokat, cserzősavat tartalmaz.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg0.5 kg
Méretek100 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Árnika” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük