Leírás
Asztracháni piros alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány
Az Asztracháni piros alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány több száz éves orosz fajta, amely a Volga-vidékről, Asztrachán környékéről terjedt el az egész világon. Franciaországban a XVII. században, Amerikában a XIX. század elején már elterjedt fajta volt.
Alany: vadalma
Érés: július közepe-augusztus eleje
Termékenyülés: jó, részben ön termékenyülő, de porzófajtával többet terem. Jó porzó fajtái a Cox narancs renet, Téli arany pármen.
Termőképessége: bőven, rendszertelenül terem, termőre fordulása kései
Felhasználás: friss fogyasztás
Ajánlott termőtáj: alkalmazkodó, fagyzugot kerülni kell
Ellenállóképesség: almamolyra érzékeny
További nevei: Piros alma
Gyümölcse: közép-nagy, kiegyenlítetlen. Inkább lapos, gyengén bordás. Színe jellegzetesen hamvas lilás-piros, csíkozott.
Húsa: fehér, később sárguló, túléretten lisztes. Íze üdítő, enyhén édes, kellemesen savas, kissé illatos.
Hajtásrendszere: levele közép-nagy, pálhája kicsi, igen keskeny. Vesszeje középvastag, pirossal fedett barna. Koronája feltörekvő, majd gömb alakú.
Felhasználása: elnyúló érése miatt, házi kertekben sokáig szedhető a gyümölcse, valamint szedés után 2-3 hétig tárolható
A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.