Atlantic Giant sütőtök bio vetőmag

1 190 Ft

Óriástök.

Elfogyott

Leírás

Atlantic Giant sütőtök bio vetőmag.

Kiváló versenytök! Az Atlantic Giant hatalmas narancssárga termésének titka: egy növény egy tököt nevel.

A sütőtökök legismertebb típusai az óriástökök.
Általában sütve fogyasztják. Akkor szedik, amikor a dér már megcsípte, mert ilyenkorra a keményítőtartalma többé-kevésbé elcukrosodik. Ez a fajta azonban erre nem alkalmas, kizárólag nagy méretre szelektálják és versenyeken mutatják be a termelők, több száz kilós súllyal. Ennek a sütőtök fajtának a termése általában nagy, jellegzetesen bordázott.

Állati takarmányként hasznosítható.

Magas hőmérsékletet és jó, tápdús talajt igényel.

A hatalmas méret eléréséhez érdemes Kertmester fermentált bio trágyánkat tenni alá fészekbe, mert annak emelt foszfor és káliumtartalma van. A termesztés folyamán többször fejtrágyázhatjuk is ezzel a készítménnyel.

Csak helyrevetéssel termesszük!

Érdekesség, hogy a termésüregben található magvak 7-8 évig is megtartják csírázóképességüket és második évben jobban kelnek mint közvetlenül a magfogás után.

Vetés szabadföldbe: április első fele-április végéig,
Betakarítás ideje szabadföldön: október első felétől október végéig

Tartalom: kb. 5 mag

Ezermagtömeg: 333,92 g

Az Atlantic Giant sütőtök biológiai növényvédelme

Vetés előtt érdemes Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Elsősorban a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten tökfélékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, kladospóriumos , kolletotrichumos betegségek és a tökperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenálló képesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Atlantic Giant sütőtök Magyarországon jól bevált fajta. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

Az Atlantic Giant sütőtök bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

,

Betakarítási idő

,

Termesztési forma

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Atlantic Giant sütőtök bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük