Bio-lucerna mag csíráztatásra

350 Ft

5 készleten

Leírás

Bio-lucerna mag csíráztatásra

A lucernacsíra igen magas C, B, B12, D és E, K vitamin tartalmú, sok benne a vas, kalcium, a foszfor és a magnézium. Növényi hatóanyagai a daganatos betegségek kialakulását gátolják. Fogyasztása terhes nőknek nem ajánlott. Salátákban vagy túró és vajkrémekben, kenyérre kenve rendkívül finom. Diószerű íze miatt sajtok mellé kiváló. A csírát 7 nap elteltével fogyasszuk!
Lucernacsíra előállítása:
A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük.) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!