Bio-mustár mag csíráztatásra

540 Ft

Csípős ízű, tisztító hatású csíranövény

18 készleten

Leírás

Bio-mustár mag csíráztatásra

A mustár csíra tulajdonságai:

Izzasztó hatása miatt betegségek idején mindenképpen ajánlható a fogyasztása. Tisztítja a vért, az emésztőrendszert és a májat.

Hajhullás megállítására is javasolható.

Az erőteljes ízű mustár csírákat, a levelek megjelenése előtt kell fogyasztani, főként vajas kenyéren, levesben és müzlibe keverve ízletes.

Vitamin tartalma, valamint antibiotikus hatása miatt értékes csíra. Segít az emésztési problémák kezelésében, vértisztító hatással is rendelkezik. Enyhíti az izomfájdalmakat, és a nyálkahártyát is tisztítja.

mustár csíra előállítása:

A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bio-mustár mag csíráztatásra” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük