Bio-saláta borsó mag csíráztatásra

540 Ft

Nagyon finom ízű, magas fehérje és rost tartalmú csíranövény

16 készleten

Leírás

Bio-saláta borsó mag csíráztatásra

A saláta borsó csíra tulajdonságai:

Rendkívül gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, kalóriatartalma meglehetősen alacsony.

A zöldborsó csírát a többi zöldséggel szemben az teszi egyedivé, hogy magas a fehérjetartalma és a benne lévő fehérje valamint rost együttesen hozzájárul a teltségérzethez. A rost táplálja a belekben lévő hasznos baktériumokat, ezáltal egészségesen tartják őket. Így akadályozzák meg az egészségtelen baktériumok túlszaporodását. Emellett a rostok rendszeres fogyasztását összefüggésbe hozták bizonyos bélrendszeri betegségekkel: csökkenthetik a gyulladásos bélbetegségek és a bélrák kockázatát. A zöldborsó csírában lévő rostok egy része oldhatatlan, így segítheti az ételek és a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Fontos, hogy a koleszterin szintet is csökkenti.

A zöldborsónak számos tulajdonsága van, amelyek elősegítik a vércukorszint szabályozását. Mindenekelőtt alacsony a glikémiás indexe.

A zöldborsó csíra megfelelő mennyiségű szívbarát ásványi anyagot tartalmaz, például magnéziumot, káliumot és kalciumot. Ez segíthet a magas vérnyomás leküzdésében, amely a szívbetegségek egyik fő kockázati tényezője.

Emellett flavonoidokat, C-vitamint és karotinoidokat is tartalmaz, amelyek ugyancsak csökkenthetik a szívbetegségek és a stroke kockázatát, mivel megakadályozzák a sejtkárosodást.

A borsóban található, puffadást okozó anyag a csírában nem található meg, ezért negatív emésztőrendszeri hatása nincs.

saláta borsó csíra előállítása:

A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bio-saláta borsó mag csíráztatásra” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük