Bio-tönkölybúza mag csíráztatásra

350 Ft

10 készleten

Leírás

Bio-tönkölybúza mag csíráztatásra

A tönkölybúzacsíra, magas fehérje és ásványi anyag tartalmánál fogva, jó hatással van a fizikai és idegi teljesítőképességre. Gazdag A, B és E vitaminokban. Magas vas, magnézium, kalcium, kobalt és foszfor tartalma mellett szelén tartalma is kiemelkedő, melynek antioxidáns tulajdonsága miatt, immunerősítő hatást tulajdonítanak. 2-3 cm hosszú csírás állapotában müzlibe, túrókészítményekbe keverve, salátakeverékekben vagy önmagában dió, sajt és gyümölcsök mellé fogyasszuk. 10 cm-es magasságig nevelve a hajtásokat, kipréselve búzafű ivólevet készíthetünk belőle.

Tönkölybúzacsíra előállítása:

A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!