Bio vetőmagokról

Kategória:

Leírás

Bio-, és vegyszermentes vetőmagok közötti különbség érthetően:

Bio vetőmagjaink:

A bio vetőmagokat, minden esetben minősített biogazdaságokban termesztik, ami azt jelenti, hogy már az anyanövények, melyekről a vetőmagok származnak, az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint ellenőrzött biogazdálkodásban növekedtek.

Az ellenőrzött vetőmagtermelés a biztosítéka annak, hogy egyrészt az van a zacskóban, ami rá van írva, másrészt pedig, hogy a szaporítóanyag nem beteg növényekről származik.

A biogazdálkodók és hobbi biokertészek által egyik legjobban ismert európai biovetőmag előállító cég a ReinSaat, melynek  mi vagyunk a hazai partnerei és teljes kínálatuk megtalálható Biokiskert webáruházunkban. Ezeknek a magoknak a többsége biodinamikus, ami azt jelenti, hogy termesztésük során semmilyen védelmet nem kapnak, még az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szereket sem.

A ReinSaat egyben nemesítőcég is, amely kizárólag a biotermesztés számára állít elő új fajtákat, vagy ismert fajták ellenállóbb változatait. Ezek mindegyike visszafogható, ellenálló, kitűnő beltartalmi értékekkel rendelkezik és nagyon finom.

ReinSaat Bio igazolás 

Vegyszermentes vetőmagjaink:

Közel 8 éve különleges-egyedi szerződésünk van hazánk legnagyobb kistasakos vetőmagelőállítójával a Rédei Kertimag zrt-vel. A szerződés alapján számunkra kizárólag a vegyszermentes, (kezeletlen, csávázatlan, azaz mérgező növényvédőszerek nélküli) konvencionális (nem bio) vetőmagjaikat értékesítik. Tehát ezek a magok olyan anyanövényekről származnak, amelyeket növekedésük során kémiai növényvédelemmel kezelték, csak a vetőmag már nem érintkezett külön vegyszerekkel. Ezekről tételenként tudnak igazolást adni biogazdálkodóink számára. Az ilyen magokból nevelkedő növényből már nem mutatható ki ökológiai gazdálkodásban tiltott anyag.

RÉDEI VEGYSZERMENTES IGAZOLÁS

Az ilyen vetőmagokat külön engedéllyel biogazdaságok is felhasználhatják, amíg hazánk nem lesz képes megfelelő mennyiségű, minőségű és választékú biovetőmag előállításra.

A cél nem ezeknek a konvencionális vetőmagoknak a használata biokertekben, de költségkímélő megoldásként megfelelnek a célnak. Mi azt javasoljuk, hogy aki nem engedheti meg magának az ellenőrzött, fémzárolt bio vetőmagokat, az nyugodtan használja a nem bio-, de vegyszermentes vetőmagokat, mert ezekkel sem mérgeket, sem betegségeket nem visz be a kertbe.

A vírusok elleni védekezés alapja a biztonságos vetőmag, mely a Biokiskert minden fémzárolt vetőmagjára igaz.

Vetőmagok felhasználhatósága:

Itt hívom fel a figyelmet, hogy bár a lejárt vetőmagok nem veszítik el teljesen a csírázóképességüket, nálunk ilyeneket nem lehet vásárolni, akciósan és olcsóbban sem!!! A magyar vetőmagok zacskójára a lejárat idejét nyomtatják, az osztrák ReinSaat bio vetőmagokra pedig a csomagolás idejét, ezért kérem vegyék figyelembe, hogy a 2019-ben csomagolt ReinSaat vetőmagokat is forgalmazzuk 2020-ban.

Ha nem fogy el a teljes tasak vetőmag, akkor száraz, hűvös helyen nyugodtan eltehető a következő évre, mert számottevően nem csökken a csírázóképesség, sőt bizonyos fajoknál (pl. tökfélék) még javulhat is.

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bio vetőmagokról” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük