Bio-vöröshagyma mag csíráztatásra

350 Ft

4 készleten

Leírás

Bio-vöröshagyma mag csíráztatásra

A vöröshagymacsíra fogyasztása javítja a keringést és jó az étvágytalanság ellen. Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő és nyálkaoldó hatása miatt gyomor- és bélpanaszok enyhítésére kiváló. B1, B2 és C vitamint, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas és cink ásványi anyagokat tartalmaz nagyobb mennyiségben. Ízletes a zsenge, enyhén csípős csíranövény salátákban, túrókrémekben, de fogyaszthatjuk müzlibe, joghurtba keverve vagy magában is. A csíranövényeket 6-8 nap után fogyaszthatjuk.
Vöröshagymacsíra előállítása:
A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!