Biocera természetes fa sebkezelő 200g

1 890 Ft

Sebtapasz a növényeknek.

Kedvencekhez Created with Sketch.

Kedvencekbe!

68 készleten

Cikkszám: /ESZ-12 Kategória:

Leírás

Biocera természetes fa sebkezelő 200g

A Biocera természetes fa sebkezelő 200 g  felhasználható gyümölcsfák, szőlő, díszfák stb. metszéseinél, ágtöréseinél. Nagyobb ágak levágásánál, oltásnál. Vihar és állati kártételek esetén, vagy egyéb módon keletkezett sebfelületek lezárására, fertőtlenítésére. A sérült felület védelmére a gyógyulásig.

A készítményt közvetlenül a fák vágása, metszése, oltása után vékony rétegben kell a keletkezett sebfelületre felvinni. Töréseknél, repedéseknél vagy vadkárnál a kártételi helyeken az egészséges felületig vissza kell vágni a növényt. Aztán azonnal le kell zárni a felületet.

A Biocera fasebkezelő és oltóviasz hatóanyagai természetes eredetűek. Felkenés után azonnal behatolnak 1-2 mm mélyen a fa szöveteibe.  Elpusztítják az ott lévő, vagy a vágás következtében a felületre került gombákat és baktériumokat. A fa sebkezelő szer hatása az alkohol azonnali, a méhviasz és a fenyőgyanta tartós fertőtlenítő hatásán alapszik. Az egyéb adalékok biztosítják a bevonat rugalmasságát és tartósságát. A megszilárdulás során keletkező film védi a sebfelületet a további fertőződéstől és megakadályozza a sejtnedvek eltávozását, valamint a kezelt felület melletti vízhajtások képződését.

A Biocera a sebet gyógyítja és egyidejűleg le is zárja, hosszan tartó védelmet biztosít. A növények sokféleségére való tekintettel a Magyarországon nem őshonos, egzotikus fák, cserjék és dísznövények esetében csak előzetes próba alapján használható. Különösen körültekintően kell eljárni az oltásoknál, főleg, ha a héj nem kellően beérett, vagy fajta jellegzetesen nem kellően fásodik (ezért nem használható pl.: citrusféléknél).

A BioGazdabolt ajánlásával:

Magában ezt a készítményt csak egészséges növényeknél használjuk sérülések, vagy oltás alkalmával.

Amikor egészségügyi metszést alkalmazunk, vagy beteg fák sebeit kezeljük, akkor a lezárás előtt mindenképpen fertőtlenítsük előtte a felületet oltott mésszel, vagy speciális keverékkel, melyről az alábbi filmben kaphat információkat:

VIDEO

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Biocera természetes fa sebkezelő 200g” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük