Biocera természetes fa sebkezelő 200g

1 390 Ft

Sebtapasz a növényeknek.

15 készleten

Leírás

Biocera természetes fa sebkezelő 200g

A BIOCERA felhasználható gyümölcsfák, szőlő, díszfák stb. metszéseinél, ágtöréseinél, nagyobb ágak levágásánál, oltásnál, illetve vihar és állati kártételek esetén, vagy egyéb módon keletkezett sebfelületek lezárására, fertőtlenítésére, a sérült felület védelmére a gyógyulásig.

A készítményt közvetlenül a fák vágása, metszése, oltása után vékony rétegben kell a keletkezett sebfelületre felvinni. Töréseknél, repedéseknél vagy vadkárnál a kártételi helyeken az egészséges felületig vissza kell vágni a növényt és azonnal le kell zárni a felületet.

A BIOCERA fasebkezelő és oltóviasz hatóanyagai természetes eredetűek, felkenés után azonnal behatolnak 1-2 mm mélyen a fa szöveteibe és elpusztítják az ott lévő, vagy a vágás következtében a felületre került gombákat és baktériumokat. A fasebkezelő szer hatása az alkohol azonnali, a méhviasz és a fenyőgyanta tartós fertőtlenítő hatásán alapszik. Az egyéb adalékok biztosítják a bevonat rugalmasságát és tartósságát. A megszilárdulás során keletkező film védi a sebfelületet a további fertőződéstől és megakadályozza a sejtnedvek eltávozását, valamint a kezelt felület melletti vízhajtások képződését.

A Biocera a sebet gyógyítja és egyidejűleg le is zárja, hosszan tartó védelmet biztosít. A növények sokféleségére való tekintettel a Magyarországon nem őshonos, egzotikus fák, cserjék és dísznövények esetében csak előzetes próba alapján használható. Különösen körültekintően kell eljárni az oltásoknál, főleg, ha a héj nem kellően beérett, vagy fajta jellegzetesen nem kellően fásodik (ezért nem használható pl.: citrusféléknél).

A Bio-Gazdabolt ajánlásával:

Magában ezt a készítményt csak egészséges növényeknél használjuk sérülések, vagy oltás alkalmával.

Amikor egészségügyi metszést alkalmazunk, vagy beteg fák sebeit kezeljük, akkor a lezárás előtt mindenképpen fertőtlenítsük előtte a felületet oltott mésszel, vagy speciális keverékkel, melyről az alábbi filmben kaphat információkat:

VIDEO

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Biocera természetes fa sebkezelő 200g” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük