Biokert Magazin 6

Leírás

Már lehet jelentkezni népszerű biokertészeti tanfolyamainkra

A Bio-Gazdabolt több, mint 5 éve rendezi különleges tanfolyamait. Ahogy növekszik a hobbikerti veteményesek száma, úgy szaporodnak a különböző biokertészeti tanfolyamok, aminek mi nagyon örülünk. Mi sem tudjuk jobban elmondani, hogy melyik növényt melyik mellé ültessük, vagy hogyan komposztáljunk, esetleg neveljünk palántát. Valószínűleg ott is elmesélik. Ahol azonban az ő mondanivalójuk véget ér, a mienk ott kezdődik.

A biokertészkedés első éve általában igazi sikertörténet. Kiderül ugyan néhány növényről hogy nem szeret növekedni az adott kertben, de a friss talaj mindennek jót tesz. A gondok a következő évtől jönnek elő, ahogy fogy a tápanyag és dúsulnak a kártevők.

Ez a mi szakterületünk. A Bio-Gazdabolt a biológiai növényvédelem élvonalában van. Webáruházunk teljes egészében ezt a célt szolgálja. Minden valóban hatékony biológiai növényvédelmi készítmény kapható nálunk. A kínálat azonban nem elég, aki nem ért a használatukhoz, az vagy kidobja a pénzét, vagy még rosszat is tesz a növényeinek. Tanfolyamainkon pont azt a tudás adjuk át, ami ahhoz szükséges, hogy a biokertészkedés mindig sikertörténet legyen.

A kezdő zöldséges biokertész tanfolyamon azt vesszük végig, miként alakítsuk ki a kertünket hogy a tápanyagellátás folyamatosan harmonikus legyen, ne alakuljanak ki (relatív) hiányok és elkerüljük a betegségek, kártevők nagy részét.

Sajnos a környezetszennyezés okozta éghajlatváltozással együtt járnak új, pusztító betegségek és kártevők, amelyeket a biokertekből sem lehet kizárni. A biológiai sokféleséggel csökkenthető ugyan a kár, de ma már olyan hatékony biológiai készítmények léteznek, amelyek gyakran lepipálják a vegyszereket. Mi ezekkel és ezek helyes használatával ismertetjük meg hallgatóinkkal tanfolyamainkon.

Április elején a kezdő biokertész hallgatóink részt vehetnek egy Bio-Gyömbér magasított dombágyás építésében, melyet így a gyakorlatban is elsajátíthatnak.

A haladó zöldséges tanfolyamokon már csak a biológiai növényvédelmi technológiáinkat ismertetjük növényfajonként pontos leírással, konzultációval nagyon részletesen. Ide már gazdálkodókat is szeretettel várunk és széles áttekintést adunk.

A gyümölcstermesztő tanfolyamaink ugyanezen tematika szerint kerülnek megrendezésre, csak a gyümölcsfajok vonatkozásában.

Nekik viszont metszési gyakorlaton biztosítjuk majd a részvételt február végén.

Tanfolyamaink nagyon intenzívek. Egynaposak, amelyek 9 órakor kezdődnek és 14 óráig tartanak az előadások. Utána tetszés szerinti ideig konzultációk következnek, ahol mindenkire sor kerül és alternatív a részvétel. Érdemes kert alaprajzokat, fényképeket hozni, hogy segíthessünk.

Az elsők január első két hétvégéjén lesznek a következő bontásban:

január 4 péntek, illetve január 12 szombat kezdő zöldség

január 5 szombat, valamint január 11 péntek kezdő gyümölcs

január 6 vasárnap haladó zöldség, január 13 vasárnap pedig haladó gyümölcs

A helyszín budapesti előadónk, a XX. kerület Bocskai u. 13.

Ezeken kívül valószínűleg lesz még más időpontban és helyen is tanfolyam, ezek azonban még szervezés alatt állnak.

Az ára 10.000 Ft, amelyben egy közös pizzaebéd is benne foglaltatik.

A helyek korlátozottak, így a jelentkezés idősorrendjét vesszük figyelembe.

Mindenkit szeretettel várunk! Jelentkezni a gyomber.szekely@gmail. com email címen lehet és a kérdéseket is oda várjuk.

Várható vetőmag kínálatunk

Biológiai növényvédelmi tudásunkon alapul másik webáruházunk, a Biokiskert teljes kínálata, ahol mindazon bio minősítésű szaporítóanyagokat lehet beszerezni, amelyek egy biokert stabil, ellenálló ökoszisztémájához szükségesek. Biodinamikus ReinSaat ellenőrzött, vírusmentes vetőmagjaink kínálata messze meghaladja majd az előző évekét és olyan különleges zöldségfélék magjait kínáljuk januártól, amelyekhez eddig jobbára csak ellenőrizetlen forrásokból lehetett hozzájutni.

Igyekszünk információkban is túlhaladni a többi vetőmagot árusító céget és a különböző fajtákról e lehető legszélesebb tájékoztatást adni, amelyhez hozzátartozik a lehetséges biológiai növényvédelem is.

Hosszú téli estéken, amikor a biokertész csak álmodozik és tervez a tavaszra, érdemes megnézni hol állunk a Biokiskert webáruházának munkálataival, mert folyamatosan bővítjük azt mind fajtákkal, mind információkkal.

Bio-Gazdaboltunk webáruházában továbbra is elérhetők olcsóbb vegyszermentes magyar vetőmagjaink, amelyek kevésbé különlegesek és ellenállók, de ugyanúgy használhatók a biokertekbe.

Ragadozóatkák gyümölcsfákra már februárban

A jövő év első biológiai növényvédelmi feladata a ragadozóatkák kihelyezése fásszárú növényeinkre. Ezek az aprócska segítőink képesek egy-egy fát, bokrot, sövényt örök életre mentesíteni az atkakártételtől.

Rendelésük és átvételük azonban nagyon korlátozott. Februárig meg kell rendelni és amikor megérkeznek Csehországból, akkor egy-két héten belül át kell venni és ki kell helyezni. Ahogy látszik a hatásuk, úgy évről-évre egyre többen rendelnek, legyen Ön is közöttük!

Nagyon olcsó megoldás, mert egy 250 Ft-os filccsík elegendő egy közepes gyümölcsfára, vagy 3 (egybefüggő) szólőre, tujára.

Rendelhetők mindkét webáruházunkban itt:

Biokiskert

Bio-Gazdabolt

Az atkák okozzák például a dió és szőlő levelét csúnyán eldeformáló gubacsokat

KÉP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és a pusztító takácsatka fertőzést szőlőn, tuján és sokféle gyümölcsfán, bogyóson.

KÉP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezek mind elkerülhetők a ragadozó atkák egyszeri kihelyezésével.

A titok, hogy azt a fát amin élnek többé nem szabad sem felszívódó és totális rovarölőkkel, sem kéntartalmú szerekkel permetezni. Egy biokertben ez nem lehetetlen feladat.

Jó tervezgetést az ünnepi készülődés estéire!

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Biokert Magazin 6” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük