Blue Ballet sütőtök bio vetőmag

1 190 Ft

Kis méretű, nagyon édes-aromás sütőtök

Elfogyott

Leírás

Blue Ballet sütőtök bio vetőmag

Blue Ballet sütőtök bio vetőmag.

A Blue Ballet indás sütőtök, mely egységes méretű, 1-3 kg súlyú gyümölcsöt nevel. Húsa narancsszínű, aromás és édes. Tövenként 2 db termést várhatunk.

Termése körte alakú, kicsúcsosodó végű. Héjszíne kékes-szürkés, hamvas. Nem csak dekoratív megjelenésű, hanem nagyon finom is! Hosszan, akár májusig is eltartható.

A húsa narancssárga, karotinban gazdag, és finom, édes íze van, szinte rostmentes.

Melegigényes fajta, érdemes előnevelni. Tápanyagban gazdag talajt és nagy térközt igényel.

Főleg sütve fogyasztják. Akkor szedik, amikor a dér már megcsípte, mert ilyenkorra a keményítőtartalma többé-kevésbé elcukrosodik. Fagymentes, hideg helyen jól tárolható.

A  tápanyagok közül elsősorban a kálium határozza meg a cukortartalmát, ezért érdemes Gyümölcsözön fermentált bio trágyánkat tenni alá fészekbe, mert annak emelt káliumtartalma van.

Helyrevetés esetében a karógyökere mélyre hatol, eléri a 80-110 centiméteres mélységet is, hajtásrendszere pedig leginkább az uborkáéhoz hasonlít. Termeszthetjük támrendszer mellett, de támrendszer nélkül is. A dísztök kelés után nagyjából 30-40 centiméteres magassági nő felfelé, ha eléri ezt a magasságot, akkor lefekszik.

Érdekesség, hogy a termésüregben található magvak 7-8 évig is megtartják csírázóképességüket és második évben jobban kelnek mint közvetlenül a magfogás után.

Vetés szabadföldbe: április első fele-április végéig,
Betakarítás ideje szabadföldön: október első felétől október végéig

Tartalom: kb. 8 mag

Ezermagtömeg: 83,20 g

A Blue Ballet sütőtök biológiai növényvédelme

Vetés előtt érdemes Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Biogazdálkodásban a helybe, fészekbe vetés jobb, mert palántaneveléssel csak minimálisan hozható előre a termésérés, viszont a palánták sérülékenyebbek és gyökerük kevésbé erős és melyre hatoló.

Az ellenálló fajtáknál (pl: Blue Ballet sütőtök), beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten tökfélékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, kladospóriumos , kolletotrichumos betegségek és a tökperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenálló képesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Blue Ballet sütőtök Magyarországon jól bevált fajta. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Blue Ballet sütőtök bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

,

Betakarítási idő

,

Termesztési forma

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Blue Ballet sütőtök bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük