Ceglédi Piroska kajszibarack konténeres gyümölcsfa

9 900 Ft

Korán termőre forduló, bőtermő kajszi. Kis méretű fát nevel.

Szállítással kapcsolatos információk a leírásban.

Elfogyott

Leírás

Ceglédi Piroska kajszibarack konténeres gyümölcsfa

A nagyon magas és nagyméretű konténerben levő gyümölcsfák korábban teremnek, de futárszolgálattal nem szállíthatók. Telephelyünkön (1203 Bp. Kende K. u. 58.) vehetők át. Kombi személyautóba beférnek. Budapesten és vonzáskörzetében, valamint a Balatonalmádi-Balatonfüred-Veszprém térségben céges kiszállítás igényelhető, egyeztetés alapján 3000 Ft-ért (ebben mást is tudunk kiszállítani).

A Ceglédi Piroska kajszibarack konténeres gyümölcsfa magyar fajta. Magyarország az európai kajszibarack-termesztés őshazájának tekinthető, melegkedvelő, tőlünk északabbra nem igen él meg.

Érési idő: a Magyar kajszi előtt kb. egy héttel érik.

Gyümölcse ötét narancssárga alapszínű, pirossal mosott, fénylő héjú, igen tetszetős. Húsa narancssárga, kemény, csak teljes érésben zamatos, éretten nem szállítható. Magja kicsi, magbele édes. Gyümölcse igen korán beszíneződik, gömbölyű, középnagy, fényes, sötét narancssárga, pirossal bemosott. Húsa kemény, éretten sem puhul, közepes ízű, csak teljes érésben zamatos. Friss piaci áruként és befőzésre is megfelel.

Fája: koronája kicsi, sűrű, szétterülő. Középkorán kezdi elhúzódó virágzását.

Termőképessége: igen nagy, korán termőre fordul (3-4. évben)

Érzékenysége: A fagyra közepesen érzékeny. Talajban nem válogat, ideális termőhelye a meleg alföld és a fagylefolyásos dombvidék.

Termékenyülés: önmeddő. Jó pollenadók: Ceglédi bíborkajszi, Magyar kajszi, Pannónia.

Alany: Myrabolan

Porzói: Ceglédi bíbor, Harcot, Gönci magyar kajszi, Magyar kajszi C 235

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.9 kg
Méretek 100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ceglédi Piroska kajszibarack konténeres gyümölcsfa” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük