Citromfű vegyszermentes vetőmag

220 Ft

A nyugalom íze

18 készleten

Leírás

Évelő növény. Levelei finom citromillatúak, bokra akár a 150 cm magasságot is elérheti. Télen tövig visszafagy, de ne aggódjunk, újra kinő és szebb lesz, mint valaha.

Teáját nyugtató, stresszoldó, elalvást segítő hatása miatt kedvelik. Ehhez leveleit és fiatal hajtásait használhatjuk fel, a legjobb júliusban, augusztus elején szedni. Meleg, napos helyet kíván.

Méhfűnek is nevezik, mivel a méhészek hajtásaival dörgölték be a kasokat, hogy becsalogassák a méheket.

Évelő félcserje, a napos, meleg helyet kedveli.

Átmeneti szárazságokat könnyen átvészel.

60-100 cm magasra nő, évente akár háromszor is vágható.

Levelei kellemesen citromillatúak, frissen fűszerként salátákba, mártásokba, limonádéba, koktélokba, szárítva teába használjuk. Egyike azon kevés gyógyteáknak, amelyet akár mindennap fogyaszthatunk. Konyhában szükség esetén helyettesíti a citromot.

Apró virágai nektárban gazdagok, vonzzák a méheket.

Nyugtató, vírusölő, hangulatjavító, görcsoldó hatása van, álmatlanság és gyomorpanaszok ellen is használják. Gyógyászatban ízjavító, étvágygerjesztő hatása miatt alkalmazzák, illetve a reuma elleni bedörzsölőszereknek is alkotója.
Napos ablakládában is nevelhető, télen tartható a lakásban.

Vetés ideje szabadföldbe: április második fele-augusztus első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: május második fele-augusztus első fele

Tartalom: kb.0,5gr mag

Ezermagtömeg: 0,59gr

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

 

 

További információk

Tömeg0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , ,

Betakarítási idő

, , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Citromfű vegyszermentes vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük