Csili és társai. Fajták, termesztés, receptek

2 495 Ft

1 készleten

Leírás

Csípős csili vagy édes paprika? 
Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre: 
– A paprika eredete és világhódító útja 
– Miért csíp? 
– Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták 
– A csilitermesztés alapjai – melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk? 
– Kártevők, betegségek – hogyan legyen egészséges a paprikánk? 
– A csilikertész egy éve – tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig 
– Csili és társai a konyhában: különleges receptek 

A tartalomból

Van, aki forrón szereti

Paprika-alapismeretek
Vigyázat, csíp!
Csilipaprikák és társaik napjainkban
Csípős, csípősebb, legcsípősebb
Tarkabarka rokonság
Az egészséges csili

A csilitermesztés alapjai
Melyik fajta mire jó?
Mindenki találhat magának kedvencet
Édes és csípős paprikafajták
A legkedveltebb magyarországi édes és csípős paprikafajták
Csilitermesztés otthon
A vetőmagtól a palántáig
Szabadföld vagy növényház?
Ültetés és gondozás
Az egészséges paprika
Betegségek és kártevők
Paprika az erkélyen, teraszon
Öntözés és növénytáplálás
A csilikertész egy éve

Csilipaprika a konyhában
A paprikabokortól a fazékig
Előételek
Levesek
Vegetáriánus főételek
Húsos főételek
Hallal és tenger gyümölcseivel készült ételek
Szószok, fűszerkrémek
A karcsúsító erő
Paprikafélék tartósítása

További információk

Tömeg0.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csili és társai. Fajták, termesztés, receptek” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük