Csinos szellőrózsa színkeverék vegyszermentes virághagyma

890 Ft

A legkorábbi, igazán színes virágok az ökológiai gyepekben és virágszigetekben.

8 készleten

Leírás

Csinos szellőrózsa színkeverék vegyszermentes virághagyma

Virágzási idő: március-április

Csinos szellőrózsa színkeverék vegyszermentes virághagyma a legkorábbi virágok az ökológiai virágszigetekben.

Gumószerűen megvastagodott gyöktörzsű, terjedő tövű évelő. Levelei fogasszélű, sötétzöld mélyen karéjos levélkékből tenyeresen összetettek. A csillag alakú, kiterült virágok sziromlevelei keskenyek, sugarasan állók. Kék, fehér vagy rózsaszín virágainak közepe gyakran kontrasztosan elütő színű.

Korán gazdagon virágzik. Humuszos, üde szerves anyagban gazdag, közepesen termékeny talajon, napon vagy árnyékfoltos területen is jól fejlődik. Ültethető sziklakertbe vagy lombhullató fák, cserjék alá talajtakaróként. Könnyen elvadul. Rizómáit ültetés előtt egy éjszakára áztassuk vízbe.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a gumót nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

Méret: 10 – 15 cm
Virágzás: március/április
Ültetés: február/április, augusztus/október
Fényigény: nap, félárnyék
Télállóság: igen
Felhasználás: ökológiai virágszigetek

A kis méretű, igénytelen, vad típusú, rendkívül tarka virágok azért fontosak a biokertekben, mert a hasznos rovarok számára táplálékot biztosítanak. A méheknek és egyéb beporzóknak ezek a legkoraibb táplálékforrásai, amely odaszoktatja és közel tartja őket a később beporzandó haszonnövények közelébe.

Talán ennél is fontosabb azonban, hogy a hasznos ragadozó rovaroknak, amikor nincsenek ehető kártevők, szintén alternatív táplálékot jelentenek, ezért a biokerti ökoszisztémák leghasznosabb rovarainak sokféleségét biztosítják a biokertekben.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , ,

Betakarítási idő

, , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csinos szellőrózsa színkeverék vegyszermentes virághagyma” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük