Ambrosia cukorborsó bio vetőmag

1 190 Ft

Héjastól fogyasztható rövid tenyészidejű cukorborsó

3 készleten

Leírás

Ambrosia cukorborsó bio vetőmag.

70 cm magasra növő, bőtermő fajta. A támasztékot meghálálja, de anélkül is termeszthető. Közepes méretű világoszöld hüvelyeket hoz, a borsó héjával együtt fogyasztható. Betegségekre ellenálló. Hüvelye sötétzöld, édes. Sok közepesen nagy, sűrűn berakott hüvellyel.

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Károsítók rövid tenyészideje miatt nem szokták zavarni.

A fiatal hüvelyeket ugyanúgy fogyaszthatjuk, mint a zöldbabot. A fajtacsoportnál ugyanis hiányzik a hüvely terméséből a belső kemény hártya.

A gasztronómiában óriási ennek a borsóféleségnek a térhódítása.
Saláták, levesek, köretek része.
A cukorborsó elnevezést sokan félreértik és azt gondolják hogy a nevében levő cukor azt jelenti hogy egyszerűen édesebb a többinél. Ez nem így van, ezért felesleges ilyen fajtákat vásárolni, viszont a héjas borsóételek csak ebből készíthetők.

A fajtacsoportot nem olyan régen nemesítették ki, mára azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a biokert részeként ugyancsak fontos növény. A cukorborsó nagyon korai és kifejezetten rövid a tenyészideje, ezért tökéletes elővetemény például az őszi káposztafélék, vagy másodvetésű tökfélék-, uborkák számára.

Tipp: a káposztafélék, a retek és a korai répa jó szomszédai, de hagymát ne ültessünk mellé!

Vetés szabadföldbe: március első fele-május első fele,
Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-július második feléig

Tartalom: kb. 40g mag

Ezermagtömeg: 157,77g

Az Ambrosia cukorborsó biológiai növényvédelme

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.

Gombás és bakteriális rothadás ellen Polyversum készítményünk nyújt védelmet.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

Az Ambrosia cukorborsó  Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

Az Ambrosia cukorborsó vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , ,

Betakarítási idő

, , ,

Termesztési forma

, ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ambrosia cukorborsó bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük