Debreceni sötétzöld borsó 500g

690 Ft

Ellenálló, korai bokorborsó, magas ágyásokba is.

22 készleten

Leírás

Debreceni sötétzöld zöldborsó vegyszermentes zöldség vetőmag

A Debreceni sötétzöld zöldborsó vegyszermentes zöldség vetőmag az egyik legellenállóbb bokor borsó. Március elejétől vethető középkorai kifejtőborsó. Sötétzöld színű hüvelyei hajlottak, 7-8 cm hosszúak, folyamatosan képződnek.

Friss fogyasztásra, házi mélyhűtésre javasolt. Jó állóképességű fajta.

Közép-korai éréscsoportba (B1) tartozó kifejtő típusú fajta. A növény 45-55 cm magas, világoszöld levelei keskenyebbek, mint a Debreceni világoszöld fajtáé. A pálhalevelek közepesen márványozottak. A növény magassága kiegyenlítetlen.

Sokáig virágzik, a hüvelyek folyamatosan képződnek.

A Debreceni világoszöld és Rajnai fajtáktól 2-3 nappal később, elhúzódóan virágzik. Az első virágok a 9-10 nóduszon képződnek, nóduszonként 1-2 db. A virágok közepes nagyságúak.
Sötétzöld színű hüvelyei hajlottak, 7-8 cm hosszúak, végük hegyes. A magvak színe sötétzöld. Hüvelyenként 7-8 db mag képződik, mérete 9-10 mm.

Felhasználása: házikerti termesztés

Vetés szabadföldbe: március első fele-május első fele,
Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-július második feléig

Tartalom: 500g

Ezermagtömeg: 200-250g

A Debreceni Sötétzöld zöldborsó biológiai növényvédelme

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.

A korai borsókat kevés kártevő bántja. A borsózsizsik a legbosszantóbb kártevője, hiszen általában ettől “kukacos” a borsó. Védekezésre az egyik leggyakoribb házi módszer, ha néhány napra mélyhűtőben lefagyasztjuk a zsizsikes borsót, ezáltal ugyanis zsizsikteleníthetjük. Utána, amikor átmossuk a borsót, a megrágott szemek súly könnyebb, így feljönnek a víz felszínére, ezáltal ki tudjuk szedegetni a rossz szemeket.

A korai borsó kevesebb napfénnyel és meleggel is beéri, mint a kései fajták. Hamar beérik, ezért csapadék szempontjából kevésbé rizikós a termesztése. Gombabetegségek ellen nemigen kell védekezni.

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

A Debreceni Sötétzöld zöldborsó vegyszermentes zöldség vetőmag vetés előtti javasolt kezelése:

Részletesen itt olvashat róla

 

További információk

Tömeg0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , ,

Betakarítási idő

, , ,

Termesztési forma

, , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Debreceni sötétzöld borsó 500g” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…