Elfogyott!

Di Milano a colletto viola tarlórépa bio vetőmag

1 390 Ft

lila-fehér tarlórépa

Add to Wishlist Created with Sketch.

Kedvencekbe!

Elfogyott!

Description

Di Milano a colletto viola tarlórépa bio vetőmag

A Di Milano a colletto viola tarlórépa bio vetőmag tavaszi és őszi termesztésre ajánlott. Lapított gömb alakú, látványos gyökérrésszel.

Ragyogó lila héja és finom fehér húsa van. Nagyon gyorsan nő. A fiatal répát a karalábéhoz hasonlóan fogyaszthatjuk. Ugyan a Di Milano a colletto viola egész évben termeszthető, minősége jobb a hűvösebb időszakban.

A tarlórépa a nyugat európai országokban divatos, egészséges zöldségek, amelyeket nyersen és főzve egyaránt fogyasztanak. Hazánk nyugati tájaink a mai napig gyakran savanyítják.

Nyugat-Európában azonban számos fajtáját termesztik és nagyon változatosan használják fel.
Ezek gyakran nagy méretű, semleges ízű gyökérzöldségek, amelyeket fogyasztanak nyersen, párolva, pürének, sütve, főzve.
A reform táplálkozásban vezető szerepet tölthet be, mert kitűnő élettani hatása mellet szinte minden diétába beilleszthető.

Kiskertben egész éven át április 1-től augusztus 20-ig, másodnövényként július 15. és augusztus 20. között vetjük 1-2 cm mélyen.

Főzelékként, rántva, nyers salátaként, savanyúságként, szárítva és retek helyett fogyaszthatjuk. A téli, kora tavaszi hiányidőszakban friss vitaminforrás. Kímélő ételnek is kiváló.

Termesztés szempontjából a tarlórépa is minden gyökérzöldség a porhanyós, inkább homokos talajokat kedveli. Nagy előnyük azonban hogy a petrezselyemmel, sárgarépával szemben a kötött talajt is egész jól tolerálják. Ez tette lehetővé, hogy fő termőterületük a Dunántúl lett.

Az öntözést meghálálják, de jól tolerálják az ingadozást is.

Vetés szabadföldbe: március eleje-április végéig, június eleje-június második fele

Betakarítás ideje szabadföldön: június eleje-július végéig, október eleje

Tartalom: kb. 500 mag

Ezermagtömeg: 1,84 g

A Di Milano a colletto viola tarlórépa biológiai növényvédelme

Kifejezetten edzett növények, melyeknek kevés betegsége és kártevője van. Gombás és bakteriális betegségek nemigen bántják.

A leveleken néha tapasztalható lyukacsosodás egy gombabetegség miatt lép fel. Ennek kitűnő ellenszere a Polyversum nevű élő gomba készítményünk. Az esetek többségében azonban erre sincs szükség a termesztéshez.

Általánosságban elmondható, hogy leginkább a talajlakó kártevők veszélyeztetik a tarlórépa egészségét, hiszen a föld alatti tárolórészüket esszük meg, ami ugye nekik is táplálékuk. Egységesen az ARTIS nevezetű bio rovarölő gombát használjuk talajfertőtlenítésre biogazdaságokban.

A használatáról nézze meg videónkat:

VIDEO

A tápanyagellátásnál törekedjünk arra, hogy már a vetőmag lehetőleg komposztos földbe kerüljön, vagy komposztált trágyát adjunk nekik, mert ha túl sok nitrátot kapnak, akkor azt hajlamosak a gyökérben raktározni, így a túlságosan magas lesz a nitráttartalmuk.

Ezt úgy tudjuk megakadályozni, hogy inkább komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Kertmester) dolgozzunk be a talajba, valamint ültessük pillangós elővetemény után.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Di Milano a colletto viola tarlórépa fajta Magyarországon is jól bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Di Milano a colletto viola tarlórépa bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Di Milano a colletto viola tarlórépa bio vetőmag

Additional information

Weight 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , ,

Betakarítási idő

, , , , ,

Termesztési forma

, ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Di Milano a colletto viola tarlórépa bio vetőmag”

Your email address will not be published. Required fields are marked *