Sugar Baby görögdinnye bio vetőmag

1 190 Ft

A klasszikus görögdinnye

9 készleten

Leírás

Sugar Baby görögdinnye bio vetőmag. Görögdinnye, amerikai, igen korai érésű fajta, húsa piros. A termés 1,5-2,5kg súlyú, héja zöld, sima.

A legelterjedtebb, korai érésű fajta. Indája rövid, termése 2,5-3 kg átlagtömegű, gömb alakú, héja vékony, sötétzöld alapon világosabb márványozott színű.

Húsa édes, élénkvörös, omlós, magja apró, barna színű, sötét foltokkal.

Palántát kell nevelni, melyhez a magot márciusban kell elvetni meleg helyre. Nem kényes.

Afrika déli részéről származó növényfaj, illetve annak termésének a neve. Livingstone úgy írta le hogy a Kalahári sivatagban sok van belőle…
Sokan édes íze miatt gyümölcsnek tartják, de termesztéstechnikailag zöldségnek számít.
A görögdinnye gyümölcshúsában sok a cukor. Ásványi anyagtartalma csekély; leginkább kálium, nátrium, kalcium, vas és foszfor van benne. Táplálkozási értéke könnyű emészthetőségében, a gyomor- és bélműködést serkentő és vízhajtó hatásában rejlik. Nyersrosttartalma segíti a vastagbél működését, javítja a közérzetet.
A nyár elképzelhetetlen nélküle és a hőség idején fokozódó vízigény kielégítésének egyik legegészségesebb és legfinomabb módja.

A görögdinnye hőigénye miatt figyelni kell a tenyészidejét, mert túl korán vetve megfázhat, késve pedig nem érik be a termés.

A talajtípusigényét tekintve a dinnye is a legjobb minőségű, tápanyaggal jól ellátott talajban terem a legjobban.
A lazább homoktalajoknak a kötött talajokéhoz viszonyított koraiságnövelő hatása közismert, de alacsonyabb tápanyag szolgáltató képessége miatt kevésbé édes görögdinnye termések képződnek. Biokertekben ezt jól ellensúlyozza a magas kálium tartalmú fermentált bio trágyánk a Gyümölcsözön.

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március második fele
Kültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele
Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől augusztus végéig

Tartalom: kb. 25 mag

Ezermagtömeg: 41,24g

 

A Sugar Baby görögdinnye biológiai növényvédelme

Palántaneveléshez érdemes Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Az ellenálló fajtáknál (mint pl: Sugar Baby),  beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten dinnyékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, didimellás , kolletotrichumos betegségek és a dinnyeperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Sugar Baby görögdinnye  Magyarországon is jól bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő palántának, üvegházba

,

Palánta kiültetés ideje

,

Betakarítási idő

, ,

Termesztési forma

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sugar Baby görögdinnye bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük