Elfogyott!

Díszít és gyógyít

3 900 Ft

A gyógynövények helye a hobbikertben és házi patikánkban.

Add to Wishlist Created with Sketch.

Kedvencekbe!

Elfogyott!

SKU: /SZK-14-3-2-1 Category:

Description

Díszít és gyógyít könyv

A gyógynövények minden korban nagy szerepet játszottak az emberek életében. Alkalmazásuk szinte az őskorig vezethető vissza. Magyarországon évszázadok óta gyűjtik vagy termesztik. Sok faj közülük gyógyhatásukon kívül fűszerezésre, ételek, italok, textilek festésére, színezésére is alkalmas.

Több gyógynövényt megjelenésük, mutatós virágzatuk folytán dísznövényként is ültethetjük házikerti virágágyba, de elhelyezhetjük őket edénybe ültetve balkonon, erkélyen, tetőteraszon. Díszítő jellegükön kívül illatukkal is különleges hangulatot teremtenek.

A könyv 33 gyógynövényt tartalmaz, s nemcsak környezeti igényüket, szaporításukat, gyógyhatásukat ismerheti meg az olvasó, hanem ahhoz is tanácsot kap, hogy milyen egynyári vagy évelő dísznövényekkel társíthatók a díszkertekben.

A biokertek szempontjából egészen kiemelt szerepben vannak a gyógynövények, ezek többsége ugyanis védőnövény, vagy méhlegelő egyben. Ökológiai virágszigetekben, védősávokba és ökológiai gyepekben ugyanolyan fontosak, mint a házi patikánkban.

Additional information

Weight 0.5 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Díszít és gyógyít”

Your email address will not be published. Required fields are marked *