Douce Provence zöldborsó bio vetőmag

1 190 Ft

Kisnövésű, bőtermő borsó, akár balkonra is.

12 készleten

Leírás

Douce Provence zöldborsó bio vetőmag.

A Douce Provence kifejtőborsó. Nagyon korai, alacsonyra növő fajta. Bizonyos körülmények között támrendszer nélkül is termeszthető. Kb. 50-60 cm magasra nő.

A kifejtőborsók általában teltebbek, nagyobb hüvelyűek, bőtermőbbek, mint a velőborsók. A kifejtőborsóban a cukor hamarabb átalakul keményítővé, így a betakarítás idejére jobban oda kell figyelni! A kifejtőborsó fajták alkalmasabbak a felesborsónak (sárgaborsó).
Aki szeretne télire is eltenni finom borsót a kertből, azoknak ezeket a Kifejtőborsó fajtákat javasoljuk. Bővebb termésük, nagyobb magjaik vannak. Ezeket a fajtákat érdemes jó minőségű talajba vetni, mert meghálálják.

A Kifejtőborsó az a fajta hüvelyes, melyet a puffadásra, vastagbélgyulladásra hajlamos egyének leginkább fogyaszthatnak. C-vitamin tartalma az immunrendszert erősíti, míg a benne található kálium vízhajtó tulajdonsággal bír.

Vetés: április elejétől május közepéig, júniustól júliusig szedhetjük. Térállás: 30-35 cm-es sorokba vessük vagy dupla sorosan, ilyenkor 60-80 cm helyet hagyjunk neki. A szemeket egymástól 3 cm-re vessük, kb. 3 cm mélyre. Korábbi vetéssel gazdagabb hozamot érhetünk el.

Tipp: a káposztafélék, a retek és a korai sárgarépa jó szomszédja, de hagymát ne vessünk mellé!

Vetés szabadföldbe: április első fele-május első fele,
Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-július második feléig

Tartalom: kb. 40 g

Ezermagtömeg: 219,50 g

A Douce Provence zöldborsó biológiai növényvédelme

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.

Elkerülhetők a rothadásos betegségek, ha kis támrendszert teszünk mellé.

Gombás és bakteriális rothadás ellen Polyversum készítményünk nyújt védelmet.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Douce Provence Magyarországon is jól bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Douce Provence zöldborsó bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

 

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, ,

Betakarítási idő

, , ,

Termesztési forma

, , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Douce Provence zöldborsó bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük