Echinacea, Kasvirág

990 Ft

Az immunerősítő virág.

 

Elfogyott

Leírás

Az Echinacea bio dísz és gyógynövény tulajdonságai:

Pollenadó növény.

Virágzási ideje: július-szeptember

Az Echinacea (Bíbor kasvirág)  bio dísz és gyógynövény-t  észak-Amerika őslakosai évszázadok óta használták már, mire a hivatalos gyógyászatban ismertté vált, népszerűsége pedig ma is töretlen.

Tudományos neve a görög ‘echinos’, (sün) szóból származik.

A bíbor kasvirág évelő, lágyszárú növény. Rostszerű gyökérzete és rövid gyöktörzse van.

Szára akár 80-150 cm magas, erősen elágazó, sűrűn serteszőrös. A bíbor kasvirág levele széles-lándzsás, három erű, sötétzöld, széle ritkásan fogazott, mindkét oldala szőrös.

Virágzata jellegzetes, kúp alakú fészekvirágzat, nyelves virágai sötét-, vagy világos lilák, bíborszínűek, 4-6 cm hosszúak, kb. 0,5 cm szélesek, kissé lefelé hajlók. Júniustól egészen szeptemberig virágzik, termése négyszögletes, barnásszürke kaszat.

A növény gyökere és virágzó hajtásai értékes hatóanyagokat tartalmaznak: cikóriasavat, alkilamidokat, poliszacharidokat, illóolajat, flavonoidokat és poliacetiléneket.

Az Echinacea bio dísz és gyógynövény igényei:

Az echinacea bio gyógynövény fényigényes, melegkedvelő növény, hazai klímán teljesen fagytűrő. Vízigénye közepes, a szárazabb időszakokban mindenképp gondoskodni kell rendszeres öntözéséről. Talaj- és tápanyagigényére jellemző, hogy a bíbor kasvirág a mély termőrétegű, jó vízgazdálkodású, nitrogénban és humuszban gazdag talajokon fejlődik a legszebben.

Az Echinacea bio dísz és gyógynövény felhasználása:

A növényből készült termékeket elsősorban a téli megfázásos megbetegedések megelőzésére és gyógyítására, az influenza, a felső légúti betegségek kezelésére használhatjuk, immunstimuláló hatása van. Ezenkívül nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, gyulladások gyógyítására is alkalmazható külsőleg.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk  bio minősítésű  kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.5 kg
Méretek 1000 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Echinacea, Kasvirág” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük