Erdbeermais díszkukorica bio vetőmag

1 390 Ft

Pattogatni való díszkukorica

8 készleten

Leírás

Erdbeermais díszkukorica bio vetőmag

Az Erdbeermais díszkukorica bio vetőmag pattogatásra alkalmas, a kert díszére váló kukorica. A növény kb. 1,8 m magasra nő, a csövek átlagosan 5 cm hosszúak, a szemek sűrűn állnak, oválisak, mély sötétvörös színűek.

Vetés: május közepétől június közepéig, legalább 12 fokos talajhőmérséklet esetén. Sorköz: szimpla sorok esetlén 60 cm, dupla soroknál 80-100 cm. A soron belül a magokat 20-25 cm távolságra vessük.Betakarítás: augusztus végétől október elejéig.

A kukorica vagy népies nevein tengeri, törökbúza, málé (Zea mays) a perjefélék családjába tartozó, lágy szárú, egylaki, vált ivarú, egynyári növény.Tulajdonképpen egy nagyra nőtt fű.

Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz közvetítésével került. Ma a legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényünk.

A pattogatni való fajták Európában nem gyakoriak.

Nálunk kizárólag szabad elvirágzású, természetes fajtákat találnak, amelyeknek magja vissza is fogható.

Általában a kukorica magot közvetlenül vetik, miután a fagyveszély biztosan elmúlt.

Mivel a kukoricát a szél porozza be, jobb, ha tömör csoportban van vetve és nem sorokban.A kukoricának sok tápanyagra és gazdag talajra van szüksége. Az amerikai-indián módszer, amely szerint elástak egy kukorica szemekkel teli halfejet, hatékony módja a nitrogénkoncentráció növelésének. Pár deka komposzt vagy fermentált trágya jó eredményt produkál.

Vetés szabadföldbe: május második fele-június első feléig

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus második fele-október első feléig

Tartalom: kb. 4,5 g mag

Ezermagtömeg: 73,18 g

A Erdbeermais díszkukorica biológiai növényvédelme

Napjainkban nagyon ritka az olyan kukorica vetőmag, amely nem hibrid és nem csávázott. A génkezelés is a kukoricáknál az egyik leggyakoribb. Ezért nagy szó, hogy a ReinSaat fajtái nem GMO-k és nem  hibridek, így a magok visszafogása egyszerűen megoldható.

A gombás betegségek kevésbé támadják ezeket az ellenálló fajtákat, de a Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel fokozhatjuk az ellenállóságot. Normál biokertekben elégséges a vetőmagot kezelni vele, de terméshozáskor történő permetezés növeli a biztonságot.

Kártevők közül a kukorica moly és a gyapottok bagolylepke okozhat problémákat. Mindkettőre tökéletes megoldást nyújtanak mini petefürkészeink, melyek kihelyezését mutatja be az alábbi video:

VIDEO

A kukorica kifejezetten tápanyagigényes növény, ezért Kertmester fermentált trágyánkat javasoljuk alá. Ennek az emelt foszfortartalma elősegíti a termésképzést.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Erdbeermais díszkukorica Magyarországon is beváltak. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Erdbeermais díszkukorica bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Erdbeermais díszkukorica bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

,

Betakarítási idő

, , ,

Termesztési forma

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Erdbeermais díszkukorica bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük