Bécsi kerek fekete retek bio vetőmag

1 190 Ft

A téli egészség zöldsége

Elfogyott

Leírás

Bécsi kerek fekete retek bio vetőmag

Szabályos gömb alakú, szilárd húsú, aromás téli retek, húsa fehér, héja fekete. Osztrák fajta.

Vetés július-augusztusban, kitűnően tárolható, ha a helye nedves és hideg (vermelés). Rendkívül egészséges, vitamindús finomság.

Gömbölyű gumója 220-250 g átlagtömegű, húsa fehér, üregesedésre, pudvásodásra nem hajlamos, enyhén csípős ízű.

Jelentős vitaminforrás a téli hónapokban. Őszi termesztésre alkalmas, 90-100 napos tenyészidejű tárolási fajta.

Másodvetésre ajánlott egész nyáron, egészen a komoly fagyokig benntartható.

Termesztés szempontjából minden retek a porhanyós, inkább homokos talajokat kedveli. Ezekben nem ütköznek akadályba növekedésük közben, ezért nem áll meg idő előtt a fejlődésük.

Fontos az öntözés. Soha ne egyszerre nagy adagokban öntözzünk, mert megrepednek a gumók-gyökerek.

A retek tápanyagellátásnál törekedjünk arra, hogy lehetőleg komposztot, vagy komposztált trágyát adjunk nekik, mert ha túl sok nitrátot kapnak, akkor azt hajlamosak a gyökérben raktározni, így a túlságosan nitrogén trágyázott gyökérzöldséget kapunk. Ez a nitrát ugyanúgy származhat nitrogén műtrágyából, mint friss szerves trágyából. A nálunk kapható fermentált bio trágyáknál ez a probléma nem áll fenn.

Vetés szabadföldbe: július eleje-augusztus vége,

Betakarítás ideje szabadföldön: október első fele-november vége

Tartalom: kb. 5g mag

Ezermagtömeg: 9,05g

 

A Bécsi kerek fekete retek biológiai növényvédelme

Általánosságban elmondható, hogy leginkább a talajlakó kártevők veszélyeztetik őket, hiszen a föld alatti tárolórészüket esszük meg, ami ugye nekik is táplálékuk. Egységesen az ARTIS nevezetű rovarölő gombát használjuk talajfertőtlenítésre biogazdaságokban. Van azonban két hasznos fonalféreg készítmény, melyek drágábbak és érzékenyebbek, hatásfokuk azonban jóval nagyobb. Egyetlen hibájuk, hogy teljesen szelektívek és az egyik csak lótücsökre, a másik pedig cserebogár pajorokra működik.

Vetéskor célszerű Artis nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő rágókártevők (földibolhák, pajorok) ellen.

Tekintsék meg az alábbi videót a használatáról:

VIDEO

Másik legfőbb károsítója a földibolha. amely apró lyukakat rág a levélbe. Ez akár a teljes levélfelületet megsemmisítheti. A vetés koraiságával, rovarhálós, fátyolfóliás takarással védekezhetünk biotermesztésben. Végszükségben a NeemAzal bio rovarölő készítményt is használhatjuk, vagy a Dalmát rovarpor virágból készített természetes piretrint. A dohány, vagy Ricinus lével való permetezés is segíthet.

Sárga ragadós lappal csökkenthető a betelepülő rovarok száma

A Bécsi kerek fekete retek tápanyagot meghálálja, de képes nitrátokat betárolni gumójába, ezért frissen trágyázott talajba ne vessük. Sokkal jobb megoldás alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: Algil-Bio) és fermentált trágyákat (Kertmester) bedolgozni.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Bécsi kerek fekete retek fajta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Bécsi kerek fekete retek bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

 

 

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , ,

Betakarítási idő

, , ,

Termesztési forma

, ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bécsi kerek fekete retek bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük