Elfogyott!

Fűszerek, gyógynövények a magyar biokertben

1 870 Ft

Kezdő kertészek segítsége egy bio kert kialakításához. 

Add to Wishlist Created with Sketch.

Kedvencekbe!

Elfogyott!

SKU: /SZK-2 Category:

Description

Fűszerek, gyógynövények a magyar biokertben-könyv

A Fűszerek, gyógynövények a magyar biokertben könyv Lechner Judit tollából:

“A természetes kert kialakítása mindig úgy kezdődik, hogy megfigyeljük a tájat. A kert, az épület tájolását, és a környékbeli kertek szépen fejlődő növényeit.”

,,Teremtsetek jó élőhelyeket, a növények maguktól odajönnek.” – mondták régen a kertészek.

Nagyon sok vadon élő gyógynövény magától is megjelenik a kertben, ha neki tetsző helyet talál. Ha ezeket megismerjük, meghatározzuk, sok segítséget kapunk az új növények kiválasztásához. Hiszen a növények jellegzetes társulásokat alkotnak, ami az adott hely klimatikus viszonyainak tökéletesen megfelel. Jelzi a talaj kémhatásától kezdve a napsütéses órák számát, a csapadék mennyiségét is, csak meg kell ismerni a nyelvet, amin szólnak hozzánk.

A fűszerek:

“Érdemes a fűszernövényekkel kezdeni a ház körüli kertészkedést! Igénytelenek, gyorsan fejlődnek, illatuk, ízük, gyógyító erejük mellett szépségük is sok örömet ad.

A kertészkedés újra megtanít türelemre, mértékletességre, a természeti törvények tiszteletére, elvezet a teremtett világ összhangjának felismerésére. Az utóbbi években soha nem látott számban jelentek meg könyvek a gyógynövények felhasználásáról, hatásaikról. De a növények ültetéséről, neveléséről kevés szó esik, pedig a régi kertészeti könyvek tanúsága szerint Magyarországon több száz éve él a kiskerti, saját használatra nevelt gyógynövénytermesztés ismerete.

Kertészmérnök vagyok. Lassan tizenöt éve foglalkozom az évelő fűszernövények árusításával, szaporításával. Ismerem a leggyakoribb kérdéseket, problémákat, amivel a kezdő kertészek szembekerülnek. Ezért szeretnék elsősorban ezekről írni, és talán sikerül egy olyan szemléletet is átadni, amit a természetre alázattal és bizalommal tekintő ,,biokertészek” között tanultam.

Magyarország éghajlati adottságai, a talaj ásványi összetétele, a napsütéses órák nagy száma, változatos domborzata kiváló minőségű gyógynövények nevelésére adnak lehetőséget. A ház körül szinte minden fűszert, házi szerként használható gyógynövényt megtermelhetünk magunknak, ha gondosan megkeressük számukra az eredeti termőhelyükhöz leginkább hasonlító helyet, a megfelelő szomszédokat, társnövényeket. Minél több fajta növényt ültetünk, annál inkább megközelítjük a természetben létező dinamikus egyensúlyt. Kertünk rengeteg élőlény otthona lesz, természetes körforgásban megújuló, lebomló, növekvő élő organizmussá válik, apró csodáival a testet és a lelket is egészségben tartja.”

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Additional information

Weight 0.5 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Fűszerek, gyógynövények a magyar biokertben”

Your email address will not be published. Required fields are marked *