Leírás
Genovese bazsalikom bio vetőmag
A Genovese bazsalikom bio vetőmag egynyári, melegkedvelő fűszernövény.
Akár cserépben is nevelhető, erkélyen, teraszon is jól érzi magát. Az olasz ételek jellegzetes fűszere.
Használható frissen, vagy főzéshez – ha főzzük, csak a végén adjuk az ételhez, hogy megmaradjon kivételes aromája.
Vetés tavasz közepén javasolt. Ne takarjuk be, FÉNYRE CSÍRÁZIK!
Egyéves növény. 40-50 cm magas, meleg- és fénykedvelő. Levelei közepes méretűek, virágai rózsaszínek. Kiváló aromájú.
A fűszerek királyának nevezik. Dísz-, fűszer-, és gyógynövény. Jellegzetes illatú és dús aromájú, színe zöld virága fehér színű. Egyéves növény, meleg-, és fényigényes. Szára 40-60 cm hosszú, sok oldalhajtása van.
A paradicsom védőnövénye.
Kellemes, a szegfűszegre emlékeztető, fanyar illatú, pikáns ízű fűszer. A zöld növényi részekben sok a C-vitamin. A genovese bazsalikom sokoldalú fűszer, emellett gyógynövény. Sokféle hatást tulajdonítanak neki; javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, természetes antidepresszáns és még a köhögést is csillapítja. Erősíti az immunrendszert, fertőtleníti a bőrt. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.
Falun régen a legyek ellen nevelték, mert azok a bazsalikom kellemes, édes illatát nehezen viselik. Friss levelét teavízbe dobva, igen kellemes aromájú italt kapunk. Zöld levelével télen is ízesíthetjük salátáinkat, a pizzaféléket, a tojásos ételeket vagy az üdítő és likőr italokat. Folyamatos virágzásával jó méhlegelő.
Fűtött lakás ablakában télen is nevelhető.
Mártások, saláták kedvelt fűszere. Teája idegnyugtató hatású.
A genovese bazsalikom felhasználása: kétszer vághatjuk, júliusban és szeptemberben, a virágzás kezdetekor. Halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez használhatjuk.
Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni.
Íze a legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül.
A népi gyógyászatban étvágygerjesztőnek, vizelet- és szélhajtónak, köhögéscsillapítónak használják a genovese bazsalikomot. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.
Vetés ideje palántaneveléshez: április második fele-április vége
Vetés szabadföldbe: május második fele-június első fele
Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele
Betakarítás ideje szabadföldön: június második fele-szeptember első fele
Tartalom: kb. 500 db mag
Ezermagtömeg: 1,59 g
ReinSaat vetőmagok
A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.
Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.
A genovese bazsalikom Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.
Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.
A genovese bazsalikom bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése
Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.