Glocken paprika bio vetőmag

1 390 Ft

Enyhén csípős

Kedvencekhez Created with Sketch.

Kedvencekbe!

10 készleten

Cikkszám: /RS-CV46 Kategória:

Leírás

A Glocken paprika bio vetőmag

A Glocken paprika bio vetőmag magyar nemesítésű fajta. A termések apró harangként lógnak a növényen. A Glocken paprika 0,7-1,3 m magasra nő meg, hajtásrendszere sűrű. A dekoratív termések külső része édesebb ízű, a magházhoz közeledbe viszont egyre csípősebb. Fényben és 15 °C-on képes áttelelni. Kiválóan alkalmas tartósításra. A termések átlagsúlya 15g.

Csípősségi fok: 2-4

Vetés ideje palántaneveléshez:február második fele-március első fele

Kiültetés  szabadföldbe:május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön:július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 20 mag

Ezermagtömeg: 5,99g

A Glockenpaprika biológiai növényvédelme

Növényeink védelme Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel,Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel és PrevB2narancsolajos készítményünkkel teljesen megoldható.

Már a Glocken paprika bio vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

PROSILICON-os permetezést a lisztharmat és a bakteriális betegségek ellen kell beiktatni. A lisztharmatot erősen lúgos ph-ja miatt képes megelőzni és elpusztítani, a baktériumos betegségek elleni hatékonyságát pedig a speciális szilikátok bőrszövetbe épülésével, annak erősítésével képes elérni. Ez utóbbi miatt csökkenti a poloskák okozta szívogatás mértékét is.

Levéltetvek megjelenése esetén PrevB2-vel permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken!

Egyes években komoly károsítást okoznak a gyapottok bagolylepkék, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a paprikákat. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal. Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Glocken paprika fajta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőle.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

A Glocken paprika bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

glocken paprika bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Csípősség

Vetésidő palántának, üvegházba

,

Vetésidő szabadfölbe

,

Betakarítási idő

, , , ,

Palánta kiültetés ideje

,

Termesztési forma

, ,