Golden everest málna

1 490 Ft

Aranyszínű, szuperédes málna

25 készleten

Leírás

A sárga termések teszik értékessé ezt a fajtát, mely különleges aromájával kiváló lekvárok, édességek és gyümölcslé készítéséhez.

Terméseit június közepén a második éves vesszők végén hozza.

Savtartalma sokkal kisebb, mint piros rokonáé, ezért édesebb, a gyerekek nagyon szeretik.

Íze kifejezetten jó málnaízű, magas cukortartalommal. Középerős növekedésű, jól sarjadzó málna. Vesszői hosszúak, ívesen lehajlók. A sarjak tüskések. Gyümölcse tetszetős, halványsárga, az érés előrehaladtával borostyán színű, nagy, kúpos, húsa leves, nagyon édes, alacsony savtartalom jellemzi..

A levélbetegségekre közepesen fogékony. Könnyen szedhető. Szedéskor közepesen kemény, majd gyorsan puhul. Friss fogyasztásra kellemes édes íze miatt kiváló málna fajta. Házikerti és üzemi termesztésre egyaránt alkalmas.

A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja a hajtásokat, melyeken julius és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek. Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vagják le és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A szürke rothadás: a levelek szélein és a gyümölcsökön megjelenik egy réteg szürke, vattaszerű rothadás. Az érintett levelek elfonnyadnak, elfakulnak és rothadásnak indulnak. A betegség könnyen terjed. A betegség elterjedésének elkerülése végett gyűjtsék össze és pusztjtsák el a beteg gyümölcsöket és permetezzenek Polyversummal

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá Kertmester, vagy Gyümölcsözön fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

További információk

Tömeg1 kg
Méretek100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Golden everest málna” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük