Gönci magyar kajszibarack konténeres gyümölcsfa oltvány

14 990 Ft

Kötött talajra is ajánlott, igazi magyar, ellenálló fajta. 

Elfogyott

Leírás

Gönci magyar kajszibarack gyümölcsfa oltvány

A Gönci magyar kajszibarack gyümölcsfa oltvány igazi magyar fajta. A Magyar kajszi fajtakör értékes, helyi változata, a felvidéki termőtájban elterjedt. A Hernád völgyében, Gönc környékén csaknem kizárólag ezt a fajtát termesztik. Ezen a vidéken szilvaalanyon szaporítják és telepítik, mert fái így hosszabb életűek, mint a többi alanyon és nagyobb méretű gyümölcsöt teremnek.

További neve: Gönci sárga

Érési ideje: megegyezik a Magyar kajsziéval, július második dekádja.

Gyümölcse: tulajdonságai azonosak a Magyar kajsziéval, nagy vagy közép nagy, széles, tompán kúp alakú. Színe világos-, majd narancs-sárga, vérpiros fedőszínnel mosott. Kocsánya középhosszú, vastag barnás bordó-piros színű. Húsa narancssárga, félkemény, magvaváló, kissé rostos, lédús. Íze közepesen édes, gyengén savas, jellegzetes zamattal. Jól szállítható, mérete közép nagy, 40-55 g tömegű, kúpos gömb alakú. Magja édes.

Koronája: félgömb alakú, középerős, zömökebb és sűrűbb, mint a Magyar kajszié.

Alany: Mirabolán magonc

Termékenyülés: ön termékeny, jó pollenadó
Termőképesség: bő teremő képességű, korán termőre fordul
Felhasználás: nyersen fogyasztásra, lének, befőtt készítésre
Ajánlott termőtáj: országosan
Ellenálló képessége: gutaütésre a Magyar kajszihoz képest kevésbé fogékony

A gyümölcsfák telepítéséhez mindenképpen javasoljuk baktérium trágya (Algil-Bio vagy Natur Terra) használatát, hogy a hosszútávú tápanyagellátás harmonikus legyen. Az azonnali tápanyag szolgáltatást saját komposzt vagy bio lucernaszéna és állati trágya keverékével célszerű biztosítani.  Ültetéskori gyökérsérülések kezelésére javasoljuk a fa gyökérzónáját Polyversumos vízbe mártani. Cserebogár pajor fertőzés esetén javasolt az ültetőgödör ARTIS (rovarölő gomba) gombával történő beöntözése.

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 14 kg
Méretek 100 cm
Konténeres/Szabadgyökerű

Érzékenység

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gönci magyar kajszibarack konténeres gyümölcsfa oltvány” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük