Greek Mountain tea bio vetőmag

1 390 Ft

Fagy és aszálytűrő növény, amelynek gyógyhatású teája finom ízű.

3 készleten

Leírás

Greek Mountain tea bio vetőmag

A Greek Mountain tea bio vetőmag, latin nevén Sideritis Syriaca, népszerű mediterrán gyógynövény. Magyar neve sármányvirág.

A Greek Mountain tea, vagy sármányvirág (Sideritis) az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjához tartozik.Mediterrán területen bőséggel terem. 30–50 cm magasra növő félcserje.

Évelő, lágyszárú, talajtakaró párnacserje bársonyos levelekkel és halványsárga virágokkal. Molyhos növény, mikroszkópon keresztül szőrszálak összefonódása látható. Szárai négyszög alakúak, lágyszárúak. Levelei keresztben átellenesek, a felső részen sisak forma látható. A Sideritis virága harang alakú, halványsárga színű. A virágok hajtásvégi fürtökben nyílnak májustól augusztusig. Kis alakító metszésektől eltekintve nem igényelnek rendszeres visszavágást.

Gyógynövényként a sármányvirág segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, megelőzi a megfázást és az influenzát. Vírus, gomba és baktérium ellen is hatásos, fájdalomra és enyhe szorongásra is használható.  Modern vizsgálatok kimutatták, hogy a tea fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás. Diterpéneket, flavonoidokat és esszenciális olajokat tartalmaz.

Felhasználása
Nagyon népszerű Görögországban, Albániában és Macedóniában, gyógy- és élvezeti teaként egyaránt fogyasztják aromás íze miatt. A tea elkészítése: forralt vízzel leönteni a szárított szárat, levelet és virágot, 15-20 percig ázni hagyni, majd mézzel és citrommal ízesíthető.

Ennek az aszálykedvelő növénynek teljes, napos meleg helyekre van szüksége, például mediterrán gyógynövényágyakra és száraz, kövezett falakra. Teljesen télálló, takarni sem kell.

Tartalom: kb. 50 db mag

Ezermagtömeg: 1,38 g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Greek Mountain tea Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

A Greek Mountain tea bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

oswego fű méhbalzsam bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő palántának, üvegházba

, , ,

Vetésidő szabadfölbe

,

Betakarítási idő

, , , , , , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Greek Mountain tea bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük