Gulan

1 200 Ft

Elfogyott

Leírás

Gulan

Gyógynövény, kimerültség ellen használatos. Hatása hasonló a ginzenghez, de a hatóanyagok nagyobb koncentrációban találhatók benne. Pozitív, harmonizáló hatása van a közérzetre.

Kína déli részéről származik, mostanában kezd egyre népszerűbbé válni. -10-12 fokig fagyálló, nálunk csak enyhe teleken és takarással teleltethető. Általában a föld feletti része elfagy, de tavasszal tőből újra kihajt. Cserépben viszont szobában is jól tárolható, ekkor egész évben növekszik. Cserépben jó vízáteresztő talajt, rendszeres öntözést, napos helyet igényel. A kertben napos vagy félárnyékos helyre ültessük, kúszónövényként kell nevelni, csüngesztve vagy támaszték mellett. Tavasszal a gyenge és száraz részeket ajánlatos kimetszeni.

Teája szárított vagy zöld levelekből készíthető, kellemes, egzotikus ízű. Leveleit legalább 3 percig (ideális: 10-15 perc áztatás, felaprított levelekkel) áztassuk forró vízben. Fiatal hajtásai saláták finomítására is használhatók.

Gyógyhatásai: antioxidáns, normalizálja az idegrendszer működését, csökkenti az álmatlanságot, szabályozza a vérnyomást, serkenti a szívműködést, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza a zsíranyagcserét és a fehérvérsejtek termelését, erősíti az immunrendszert. Diabeteszben (2. számú) tüneteit csökkenti. Gyulladáscsökkentő, tisztítja a gyomrot és a bélrendszert.

További információk

Tömeg0.5 kg
Méretek51 × 41 × 31 cm