Gyakorlati biogazdálkodás 1.

4 900 Ft

Biogazdálkodás a gyakorlatban a gyümölcsösben, szőlőben,  szántón és a zöldségeskertben tartósítási technikákkal megtűzdelve.

2 készleten

Leírás

Gyakorlati biogazdálkodás 1.- könyv

A Gyakorlati biogazdálkodás 1. könyv a gyümölcsös, homoktövis, szőlő, szántó, zöldséges, házi tartósításról íródott.

Szerkesztette: Seléndy Szabolcs

Kiadta: Mezőgazda kiadó

Ez a mű a szerkesztő ötlete alapján készült, és az ő elgondolása szerint valósult meg. A cél az volt, hogy az egyes fejezeteket, a biotermesztés területén tevékenykedő sikeres biogazdák maguk írják. Röviden összefoglalják gyakorlati tapasztalataikat, amiket elsősorban saját fényképeikkel dokumentálnak is. Így könnyű tanulnia belőle kezdőnek, gyakorlónak egyaránt.

Kötetünk a gyümölcsfák biovédeleméről , a gyógyító növények királynőjéről, a homoktövisről, a bioszőlő telepítéstől szüretig tartó munkálatairól, a szántóföld művelésének biomódszereiről, a figyelemre méltó hansági zöldségtermesztésről és a gyümölcsök, zöldségek bio módon is megvalósítható,  házi tartósításáról szól.

Mindezt kiegészíti annak a feltételrendszernek a bemutatása, amelynek teljesítése esetén joggal nevezheti, árusíthatja termését a gazda biotermékként.

A kertbarátok, kertészek, a kezdő és már biogazdák – még a biotermék fogyasztók is – sok hasznosítható információt nyerhetnek ebből a színes képekben gazdag műben.

Ennek a könyvnek a folytatása a gyakorlati biogazdálkodás 2. című kötet a bioállattartás gyakorlatát mutatja be.

A könyv tartalma:

I. fejezet- Gyümölcstermők védelme

Mitől más a biokert? / Elvek, amiket érdemes betartani / A cseresznye és meggy védelme /A kajszibarack ellenségei / Mit tegyünk az őszibarackkal? / A szilva ellenségei / Az alma védelme a legnagyobb kihívás / A körtét nem kell dédelgetni / A köszméténél (egresnél) azért van feladat/ A ribiszke védelme / Szeder és málna-nem sok gondunk lesz! / A szamócára vigyázni kell

II. fejezet- Homoktövis

A titok titok marad / A homoktövis története / A homoktövis-növény jellemzői / Német és altáji fajták / Telepítés, gondozás, növényvédelem /Fájdalmas szedés, gyors feldolgozás / Mire jó a homoktövis / Megelőző és gyógyhatások

III. fejezet- Bioszőlőt művelünk

Kegyes évjáratok tanítottak / Hogyan vásároljunk szőlőterületet? / Gyakorlati tudnivalók jogokról, kötelezettségekről /Átállás ökológiai művelésre /Hogyan ápoljuk a fiatal ültetvényt? /Termőre fordul a szőlőnk / A biogazda éjjel permetez? / Az előrejelzéstől a leveli békáig /A zöldtrágyázás hatos haszna / Eljött a szüret! / De jó, hogy vannak szőlő-matuzsálemek! / Igencsak eltérő a homoki szőlőművelés/ Szép és hasznos lugas

IV. fejezet- Biomódszerek szántóföldön

A gazda felelőssége / A kezdetek / Készítsünk vetésforgót / Egészséges talaj, egészséges növény / Talajművelési célok / Ellenálló, kevésbé igényes fajtákat / Növények védelme / Gyomok visszaszorítása / Beérés után azonnali betakarítás / Lehetőleg rövid ideig tároljunk! / És a terméseredmények?

V. fejezet- Éltető hansági zöldségfélék

Azzá leszel, amit eszel! / A (h)őskor és a hipp Kft. / Facélia-zöldtrágya és kiváló méhlegelő / Éltető, jó minőségű sárgarépa / Széljárta területre a hagymaféléket! / Káposztafélék- előtérben a helyi és bio fajták! / A cél: ellenálló burgonya fajták / Módszereink átültethetők a háztáji és kiskerti művelésbe / Néhány mondat a tárolásról, téli tárolásról / Sokféle zöldséget termelünk, értékesítünk

VI. fejezet- Zöldségfélék és gyümölcsök házi tartósítása

A befőzés ne legyen nyűg, felesleges időtöltés / Lepjük meg a családot! / Bio feldolgozásra, tartósításra ajánlott növényi nyersanyagok / Hasznos tanácsok házi befőzéshez / Bio savanyúságok zöldség és gyümölcsfélékből / Sóval tartósított zöldségkrémek, ételízesítők / Szörpök nádcukorral vagy mézzel

VII. fejezet- Az ökológiai gazdálkodás szabályrendszere

Az ökológiai gazdálkodásról tömören

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 0.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyakorlati biogazdálkodás 1.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…