Gyümölcsfa rendelés és szállítás menete

Leírás

Gyümölcsfa rendelés és szállítás menete

Webáruházunkban konténeres és szabad gyökerű gyümölcsfák kaphatók.

Konténeres gyümölcsfa rendelések

A konténeres fák (a készletünk erelyéig) egész éven át folyamatosan rendelhetők, és azt rögtön át is tudjuk adni (eljuttatni).

Szabadgyökerű gyümölcsfa rendelések

A szabad gyökerű gyümölcsfák rendelését évente két ciklusban nyitjuk meg: a tavaszi és az őszi faültetési szezonban. A szezon után a csemeték a következő szezon ejejéig nem rendelhetők!

Tavaszi Szabadgyökerű gyümölcsfa rendelések

A tavaszi időszakhoz a levermelt csemeték letározása februárban történik, így akkortól válnak rendelhetővé. A tavaszi kitermelés akkor kezdődik, amikor a komoly fagyok megszűnnek. Ez általában március eleje. Áprilistól már csak konténeres gyümölcsfák kaphatók, mert a szabad gyökerűek akkor kihajtanának és kiszáradnának.

 

Három faiskolával működünk együtt, így egy-egy rendelés kiszolgálásához akár 3 beszállítót is össze kell hangolnunk, ezért az átadásig hosszabb idő is eltelhet. Amikor teljes a rendelés értesítjük vásárlóinkat. Először a megadott email címen, de ha nem kapunk visszajelzést, akkor mindenképpen telefonon is megkeressük őket.

Csomagolás

A beérkező szabad gyökerű csemetéket erős műanyag zsákba helyezzük és gyökerüket vizes bio szalmával borítjuk. Így tárolva fagymentes körülmények között 1-2 hétig nem károsodnak.

Legjobb (a gyümölcsfáknak is) a személyes átvétel telephelyünkön. Ilyenkor, amikor lehet metszés nélkül, szaktanács adással egybekötve adjuk át a csemetéket. A legjobb megoldás ültetés utáni tavasszal, rügyfakadás előtt metszeni és kialakítani az induló koronaformát.

Akinek a szállításhoz le kell vágni az ágakból (helyhiány miatt), annak szakszerűen átadáskor megmetsszük, ilyenkor azonban minél hamarabb célszerű elültetni a fákat.

A szállításhoz konténeres fából maximum 2 db-ot tudunk egy csomagba tenni, nagyobb konténer esetén csak 1 darabot. (a Sprinter csomag limitje 10Kg)

Szabadgyükerű facsemetéből 1 csomagba maximum 5 db-ot tudunk egy csomagba tenni.

A csomagokba kizárólag szabadgyökerű fákat, valamint maximum pár tasak vetőmagot tudunk becsomagolni. A gyökér sérülésének kivédése érdekében az egyéb termékeket külön csomagban indítjuk.

Kiszállítás

Szállítási opcióink közül gyümölcsfákra csak a Sprinter házhoz szállítás vehető igénybe. Ilyenkor technikai okokból közvetlenül a feladás előtt meg kell metszenünk a csemetéket az ökológiai termesztéshez legalkalmasabb koronaformára. Ebben az esetben is célszerű a kézhezvétel után azonnal elültetni őket.

Hivatalosan a leadás másnapján ki kell vinnie a futárcégnek. Néha 1 napos csúszás előfordulhat, de elég ritka. A gyümölcsfákat, mi szállítjuk be a logisztikai központba, ahol azonnal felkerül a válogatóra. Ez azért fontos, mert onnantól már nem sok esély van a sérülésére.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyümölcsfa rendelés és szállítás menete” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük