GyümölcsHistória

4 950 Ft

Magyar gyümölcsfajták ültetése, kiválasztása, gondozása. 

Elfogyott

Leírás

GyümölcsHistória- könyv

A GyümölcsHistória köny írója: Rosznáky-Barna Péter

A kert nem a rohanó ember világa. A kerthez, a természethez hozzá kell lassulni. Picit együtt kell élni vele. Az együttélő megfigyelés során, melyben számtalan lehetőség kínálkozik a rácsodálkozásra és az örömre, valamelyest együtt kell lélegezni az élővilággal. Ez egy érési folyamat. A gyümölcsök önmagukban hordozzák az illatokat és az ízeket. Az ízek és az illatok emlékeket hordoznak. A Gyümölcshistória célja visszahozni a régi idők édes ízeit és emlékeit az ősi magyar gyümölcsfákon keresztül.

Ebből a könyvből megtudod, hogyan válogass össze olyan gyümölcsöket, amelyek akár egész évben biztosítanak vegyszermentes gyümölcsöt a család számára. Melyek azok a kezdeti lépések, melyeket az első évben meg kell tenni ahhoz, hogy a gyümölcsfa későbbi élete során is kellemes tapasztalásokkal ajándékozzon meg.

Végső soron célom beoltani a nyájas olvasót, hogy legyen egy saját, titkos gyümölcskertje, mely egy komolyabb valósághoz tesz hozzáférhetővé. Ehhez a vasághoz a gyümölcsfák élménykapuján át juthat el bármelyikünk.

Olyan világba vezetnek át, melyek visszahozzák a gyermekkor történeteit, emlékeit, visszaidézik az elődök, egy szerelmes ölelés, a hajdani borozgatás emlékeit.

“Hogyan kezdődött ez az egész? Hogyan lettek életem mindennapjainak részei a gyermekkor és a régi idők hangulatát idéző ősi gyümölcsfák? Apám mellett kezdődött. Ő volt a nagy inspirátor, az első nagy felfedező, a nagy hajós, aki mellett inaskodtam, végül beálltam, s magam lettem a kapitány. Beálltam, mert hivatásommá vált Már 14 évesen tudtam, hogy ezzel kell foglalkoznom.”

A Gyümölcshistória könyv tartalma:

Ahogy elkezdődött

Gyümölcshistória

A gyümölcsfák születése

Kertben élni, avagy gyümölcsös, vagy díszkert legyen?

A gyümölcsfák ültetése

Kertsebészet 1.

Kertsebészet 2.

Gyümölcsök fán vagy bokron?

Saját kertben, saját bokron, saját gyümölcs

Szóló szőlő

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 0.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GyümölcsHistória” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…