Hana Fu datolyaszilva (kakiszilva, vagy hurma) konténeres gyümölcsfa oltvány

9 900 Ft

Betegségeknek ellenálló fajta. A gyümölcs mérete igazán figyelemre méltó,  keményen is édes, ami ritka a kakiszilvák között. 

Elfogyott

Leírás

Hana Fu datolyaszilva (kakiszilva, vagy hurma) konténeres gyümölcsfa oltvány tulajdonságai:

A Hana Fu datolyaszilva gyümölcsfa oltvány lassú növekedésű, viszonylag kis termetű fát nevelő fajta.

Virágai is az átlagosnál jóval nagyobbak, illatosak, gyönyörűek, dísze a kertnek. 2-3 centiméteresek, egyesével állnak, nyár elején nyílnak.

Kifejezetten tápdús talajt és teljes napfényt igényel. Vízigénye közepesnek mondható, de meghálálja az öntözést. Hazánkban gombás betegségek nem támadják ezért akár öntözött gyepbe is ültethető.

-20-30 fokig is télálló, de fiatal korban a tövet érdemes takarni.

Őszi lombszíne sárga, ami szép színfoltja lehet a kertnek.

Jó porzója a Vanigliának.

A kakiszilva Kína, Japán, Korea legelterjedtebb, legnépszerűbb 4-6 m magasra növő gyümölcsfája. Hatalmas, fényes, haragoszöld leveleikkel önmagukban is kertünk díszei.

Világos mintázatú, alaptónusában fekete, kemény fájából Ázsiában faragványok és intarziás munkák készülnek. A datolyaszilva a Diospyros kaki az ébenfafélék  családjába tartozik. A Diospyros ebenum, az értékes fekete mauricius ébenfa Indiában élő közeli rokonnövény

Himalájában és Burma, Thaiföld, Indokína, Kína, Korea és Japán hegységeiben honos; a szubtrópusokon és a trópusi hegyvidékeken világszerte termesztik.
A gyümölcsöskertekbe és ültetvényekre telepített fák 3-4 évente akár 100 kg termést hozhatnak.

A datolyaszilva lassan növő alacsony fa vagy bokor termetű növény, magassága 3—15 m. Szabálytalan gúla alakú, bőségesen elágazó koronát fejleszt. Törzse 12—15 centiméteres vastagságúra növekszik. Levelei váltakozó állásúak, rövid nyelűek. Sötétzöld levéllemezük 5—25 cm hosszú és 2,5—15 cm széles lehet. Virágai általában egyivarúak, de néha hímnős típusok is megjelennek. A sárgás- vagy zöldes fehér virágokra a négyes szerkezet jellemző.

A Hana Fu datolyaszilva gyümölcsfa oltvány termése:

Nagyon finom,aromás ,édes és krémes. A gyümölcsben kevés a mag. A gyümölcs keményen is édes, ami ritka a kakiszilvák között.

Termése közép nagy, lapos, pogácsaszerűen lapított, sötét narancs színű, mézédesre érő gyümölcsű.

A gyümölcs mérete igazán figyelemre méltó és súlya is, de nem egy bőtermő fajta.

Gyümölcsei tökéletesen beérnek, mert utó érőek, akkor fogyaszthatóak, amikor már teljesen megpuhultak.

Az érett gyümölcs maximum 2 napig tárolható el hűtőben. A kaki héjastól, de a csészeleveleket eltávolítva, lefagyasztható. Utóérés: szoba hőmérsékleten, 2-3 napig. A jó fajták termésleve ízletes italt szolgáltat, Ázsiában bort és likőrt is készítenek belőle. Kedvelt csemege a kandírozott kakiszilva, ehhez az összehúzó hatású gyümölcs is alkalmas.
A megszárított terméskocsányból és csészéből készített főzet a kínai gyógyászatban nagyon becsült szer köhögés és légzési nehézségek ellen.

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 14 kg
Méretek 100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hana Fu datolyaszilva (kakiszilva, vagy hurma) konténeres gyümölcsfa oltvány” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük