Hayward kiwi

1 490 Ft

Nagy termőképességű kiwi napsütötte pergolákra. Porzója Tomuri.

Elfogyott

Leírás

Kétlaki kiwi, legjobb porzója a Tomuri.

Rendkívül egészséges növény, jótékony hatásai közismertek. Diétázóknak különösen ajánlott fogyasztása: egy szem alig 40 kalóriát tartalmaz! Nem csak gyógyhatású, de zsírégető, magas tápértékkel és C-vitamin tartalommal.

A házi kivi ellen az sem lehet kifogás, hogy nem szeretik a savanyú ízt. A kivi ugyanis nem savanyú, finom édesre érlelhető a saját kertünkben. A boltban kapható gyümölcsöket ugyanis még a teljes érés előtt leszüretelik, így a kivi valódi ízének élvezetéhez vásároljunk saját növényt!

Cserépben, konténerben is nevelhetjük, futtassuk pergolára, támrendszerre, így saját kivi csemeténk 3-4 méteresre is megnőhet! Kétlaki, ezért párban ültessük! Rendkívül ellenálló, fagytűrő fajta, napos vagy félárnyékos helyeket kedvel.

A palánta ültetése előtt javasolt a talaj cseréje kb. 40-50 cm mélyen humuszban, komposztban és trágyában gazdag földkeverékre, mely segíti a növény megfelelő növekedését és tápanyagellátását! kivi Dél-Kína nemzeti gyümölcse és a nemzetsége (Actinidia – Küllőfolyondár) Közép-Kínában őshonos.Az itthoni éghajlati viszonyok megfelelőek számára. Nagyon jól megél a csallóközi és az északibb térségeken is, kiválóan alkalmazkodik a hideg telekhez, akár a -25°C-os fagyot is kibírja.

A pár éves növényeken végre lehet hajtani már a metszést, ill. ritkítást a későbbi nagyobb terméshozam érdekében. A metszést és a futtatást illetően a kivi olyan, mint egy csemegeszőlő.

Betegségekre nem hajlamos, különösebb növényvédelem nem szükséges.

A kivi gyümölcs nagy mennyiségben C-, K- és B-vitamint tartalmaz, mindezek mellett gazdag természetes antioxidánsokban, ill. makró- és nyomelemekben.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy napi 3 kivi fogyasztása 15 Hgmm-rel csökkenti a magas vérnyomást.

Ahol a szőlő jól érzi magát, ott a kiwi is jól terem. A késő őszi időszakban érik, amikor már kevés a friss gyümölcs. Hosszú életű, mutatós cserje.
Nagy, szőrös gyümölcsei vannak, de komoly támrendszert (pergola, lugas) igényel. Legjobban délre néző falakon érzi magát.

További információk

Tömeg1 kg
Méretek100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hayward kiwi” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük