Hinnomaki yellow egres

1 690 Ft

KIS MÉRETŰ NÖVÉNYT SZÁLLÍTUNK!

Amerikai lisztharmatra rezisztens, zölden érő, aromás piszke.

Elfogyott

Leírás

Hinnomaki yellow egres

Kis méretű növényt szállítunk.

A Hinnomaki yellow egres jellemzően jó ízű és közepes gyümölcsméretű fajta.

Fellálló bokor habitusú és betegségeknek nagyban ellenálló.

Gyümölcse zöld beéréskor is.

A köszméte bokor tüskés, ívelő ágainak köszönhetően a magassága és a szélessége eléri az 1-1,5 métert. Virágbimbói az egy éves oldalágakon fakadnak, valamint az idősebb vesszők rövid nyúlványain. Minden bimbóból egy-négy virág nyílik. Ezek önmegtermékenyítők, porzásukat a szél és a rovarok végzik, de többnyire nem a méhek.

Metszés nélkül a köszméte bokor besűrűsödik és egészségtelen lesz. A jó metszés abból áll, hogy a bokor közepét megritkítjuk, hogy a növénynek elegendő napfényben és levegőben legyen része, és meghagyunk néhány vezérágat.

Tél végi fagymentes napokon távolítsuk el az elhalt vagy megbetegedett vesszőket és minden olyan ágat, amely áthalad a közepén. Vágjuk vissza a fiatal hajtásig. Meg kell ritkítani a túlzsúfolt részeket és a lehajló vesszőket, a legközelebbi oldalhajtásokig kell metszeni. Ha egy elfogadható méretet szeretnénk, az új sarjakat a felére kell metszenünk.

A növény betegségeinek csökkentésére, válasszunk napos, jól szellőző helyet. A köszméte hosszú életű, éppen ezért ültetése előtt ügyeljünk arra, hogy jól előkészítsük a talajt. Készítsünk ültető gödröt, ebbe pedig szórjunk komposztot vagy jó érett trágyát. Ültessük a köszmétét kissé mélyebbre, mint, ahogyan korábban nőttek (keressük rajtuk a földes részt).

A növények közötti távolság 1 méter, a sorok közötti pedig közel 2 méter legyen. Vágjuk vissza egészen a második rügyig, így ösztönözve az erőteljes növekedést. Fontos, hogy használjunk egy 5-10 centiméternyi talajtakarót a növények körül, mert szeretik a hűvös, nedves talajt. Remek választás lehet a szalma, a fakéreg vagy a vágott fű.

A növényeket a tél végén vagy kora tavasszal kell metszeni, amikor nyugalmi állapotban vannak. A köszméte főleg a 2 és 3 éves vesszőkön terem gyümölcsöt, éppen ezért a termőágak folyamatos frissítése érdekében, az 1, 2, 3 éves vesszőket azonos számban hagyjuk meg.

A Hinnomaki yellow egres biológiai növényvédelme:

Közismert kártevői: levéltetvek, takácsatkák, pajzstetvek, sodrómolyok, üvegszárnyú ribiszkelepke. Ezekre a NeemAzal hatékony megoldást kínál.

A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja a hajtásokat, melyeken julius és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek. Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vagják le és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A szürke rothadás: a levelek szélein és a gyümölcsökön megjelenik egy réteg szürke, vattaszerű rothadás. Az érintett levelek elfonnyadnak, elfakulnak és rothadásnak indulnak. A betegség könnyen terjed. A betegség elterjedésének elkerülése végett gyűjtsék össze és pusztjtsák el a beteg gyümölcsöket és permetezzenek Polyversummal.

A fajt leginkább sújtó Amerikai lisztharmatra ez a fajta rezisztens.

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá Kertmester, vagy Gyümölcsözön fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.5 kg
Méretek 100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hinnomaki yellow egres” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük